Ako bude pokračovať vojna? Rusko proti Západu!
14 | 02 | 2024 I Milan Laca

Situácia na fronte je pre Ukrajinu zložitá.

Major ozbrojených síl Ukrajiny Alexej Getman na kanáli YouTube „Novin Factory“ uviedol, že pre armádu  na fronte nastala mimoriadne nebezpečná situácia.

Realita

"Zložme si ružové okuliare a prestaňme hovoriť o tom, ako čoskoro všetkých porazíme," povedal Getman. Podľa neho, teraz Ozbrojené sily musia premýšľať o tom, ako udržať líniu. O protiofenzíve nemôže byť ani reči, je presvedčený Getman.

Scholzovo vyhlásenie o NATO vyvolalo hnev na internete
Používatelia sociálnej siete X (predtým Twitter) kritizovali nemeckého kancelára Olafa Scholza, ktorý oznámil posilnenie NATO v záujme európskej bezpečnosti. "Sľub ochrany NATO je neobmedzený: všetci za jedného, ​​jeden za všetkých. Akákoľvek... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Zachraňujú situáciu

Vojenské útvary v smere na Avdejevku navštívil hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Alexader Syrskij  a minister obrany Rustem UmarovHlavný veliteľ označil situáciu pre ukrajinské jednotky za mimoriadne zložitú a napätú. Ruská armáda má, podľa neho, početnú prevahu, útočí na pozície ukrajinských ozbrojených síl pomocou leteckých bômb a vedie silnú paľbu z delostrelectva a mínometov.

Ako sa vojna zmenila
Vojenský konflikt nadobudol podobu vojny proti kolektívnemu Západu. Špeciálna operácia na Ukrajine sa časom zmenila na konfrontáciu s kolektívnym Západom, povedal tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.  "Postupom času nadobudla podobu vojny proti kolektívnemu Západu. Vojny, keď sú krajiny kolektívneho Západu na čele so Spojenými štátmi americkými priamo zapojené do tohto konfliktu," zdôraznil Peskov.
Nič sa nezmení...

Podľa Peskova, by západná intervencia mohla spôsobiť, že vojna bude trvať dlhšie. Zmeniť chod vecí však nebude možné. Hovorca poznamenal, že špeciálna operácia bude pokračovať, kým nebudú splnené všetky úlohy.

Zlom na fronte? Ukrajinská armáda začne ustupovať?
Syrskij oznámil pripravenosť ukrajinských ozbrojených síl na ústup. Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Syrskij: je lepšie ustúpiť ako obetovať personál. Vyhlásenie Nový hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Alexander Syrskij zverejnil na... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik