ERIK TOMÁŠ: Trinásty dôchodok je už takmer na svete. Opozícia sa postavila proti (VIDEO)
14 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Erik Tomáš má dobré správy z Národnej rady Slovenskej republiky. Chýba už len jeden krok k tomu, aby bol definitívne schválený trinásty dôchodok vo výške priemerného dôchodku. Na utorkovom zasadaní parlamentu poslanci schválili tento zákon už v prvom čítaní.

„Čo je smutné, je fakt, že zákon s výnimkou jedného poslanca nepodporila celá opozícia. Za tento zákon nehlasoval nikto z hnutia OĽaNO ani nikto z Progresívneho Slovenska, s výnimkou pána Trubana, ktorý hlasoval za iba preto, lebo pôjde so mnou do diskusie O päť minút dvanásť v nedeľu,“ okomentoval túto Trubanovu defenzívnu stratégiu minister práce, sociálnych vecí a rodiny.

Erik Tomáš tiež skonštatoval, že za trinásty dôchodok nehlasovali ani poslanci z Kresťansko-demokratického hnutia, či poslanci zo strany Sloboda a Solidarita, ktorí tento zákon nazvali doslova trestným činom, alebo dokonca korupciou.

„Je to veľmi smutné, ako sa opozícia postavila k našim seniorom. Tak si teda ešte počkáme, ako bude opozícia definitívne hlasovať na nasledujúcej schôdzi. V každom prípade, trinásty dôchodok je už blízko k definitívnemu schváleniu a teším sa na to, že seniori už konečne po rokoch dostanú skutočný trinásty dôchodok,“dodal Erik Tomáš.

Erik Tomáš tvrdí: SaS by nás za trináste dôchodky najradšej zatvorili (VIDEO)
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš zostal pobúrený z postoja poslancov SaS voči trinástemu dôchodku. Tí by ho za takýto krok, asi najradšej kvôli svojej politike zatvorili do väzenia. „Nazývať prideľovanie trinásteho dôchodku... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik