Marián Kéry na adresu titulovaného prof. Mazáka: Je mazaným moralistom s brvnom v oku
14 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Tí, ktorí radi ukazujú na druhých prstom to často robia preto, aby nebolo vidieť prehrešky ich samotných. Vyhlasujú sa za svätcov, ktorým by závidela matka Tereza, František z Assissi s celým vatikánskym osadenstvom. Ale ako sa hovorí, v oku druhých smietku vidia, no brvno vo svojom si nevšímajú. Marián Kéry si na nich ale posvietil poriadne.

„Často a radi moralizujú. Sami seba stavajú do svetla čistých a bezúhonných. Parafrázujúc slová z biblie, v oku druhých vidia smietku, no brvno vo svojom si nevšímajú. V politike sú spomínanými moralizátormi novinári z liberálnych médií, viacerí politici súčasnej opozície, a aj iní, tomuto moralizujúcemu opozično-liberálnemu táboru blízki vysokopostavení ľudia. Ako napríklad predseda Súdnej rady SR a bývalý poradca prezidenta Andreja Kisku Ján Mazák,“ pomenoval terč svojej obžaloby Kéry veľmi adresne a priamo.

Ján Mazák sa stal ústrednou postavou kritického článku v týždenníku Plus 7 dní. Dôvod? Farizejský moralizmus. Pán profesor Mazák totiž kope do členov Smer – SSD a SNS, mimoriadne svedomito najmä do osoby Andreja Danka, ktorému s akademickou povýšenosťou nadáva do plagiátorov a túto „aféru“ omieľa do ohlúpnutia.  

Napadlo ho dokonca napísať výzvu univerzitám, aby tituly dávali už len za kvalitu a aby tak zastavili prekvitajúcu „titulomániu“ na Slovensku. Pán akademik dôsledne mentoroval o „ľahkom získavaní a devalvácii právnickych titulov.“

Ale, je tu jedno ale. Veľké ale...

Týždenník Plus 7 dní totiž zistil, že pán profesor vodu káže a víno pije. Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (vyčerpávajúce, že?) podľa tohto týždenníka nevie vysvetliť, ako na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave absolvoval dizertačnú skúšku a v univerzitnej knižnice niekto „stopil“ dizertačnú prácu, ktorej mal byť autorom.

Dekan fakulty Eduard Burda sa v spisoch o udelení titulu PhD. Jánovi Mazákovi vyjadril, že sa „nenachádza žiadny doklad o tom, že by profesor Mazák na univerzite absolvoval dizertačnú skúšku. Na otázku, ako je to možné, nepoznám odpoveď.“ A problém je náhle na svete...

„Čerešničkou na tomto zaujímavom texte je ďalšia informácia,“ pridáva bonbónik Marián Kéry. „Absolútne neštandardne, o niekoľko rokov skôr ako doktorát, získal Ján Mazák docentúru. Habilitačné konanie ukončil v roku 1997, vraj mu Vedecká rada Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach udelila preto viacero výnimiek. Napríklad mu uznali desaťdňový (namiesto požadovaného tridsaťdňového) zahraničný študijný pobyt z mája 1986, to znamená pobyt absolvovaný desať rokov pred začatím habilitačného konania. Čudné, že?,“ nestihne sa čudovať Kéry.

Získanie titulov PhD. a docent neprebehlo s najväčšou pravdepodobnosťou tak, ako to má byť s kostolným poriadkom. Ktovie, ako bude po tomto zistení spať pán pretitulovaný.

„Druhých kritizuje, no sám sa zachoval s najväčšou pravdepodobnosťou ešte horšie.  Nasvedčuje tomu aj fakt, že hoci má týždenník Plus 7 dní ponúkol priestor na vyjadrenie, nevyužil ho. Ako hovorili naši predkovia, kto mlčí, ten svedčí...“ dodal Marián Kéry.  

Poslanec SMER - SSD: Plagiátor Matovič s intelektom orangutána prerazil ďalšie dno!
Poslanec SMER SSD zachytil, že Igor Matovič prerazil ďalšie dno. "Keď plagiátir s intelektom orangutána nadáva ľuďom, že sú hlúpi," takto komentuje podpredseda parlamentu za stranu SMER SSD Matovičovo vyčíňanie. Zachytil som, že Matovič počas... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik