Pellegrini o Korčokovi: ŠÍRI VEĽMI NEBEZPEČNÝ NÁZOR! (VIDEO)
12 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Na rozdiel od pána Korčoka je pre mňa Slovensko vždy na prvom mieste! Skonštatoval to predseda parlamentu Peter Pellegrini v reakcii na rozhovor, ktorý v uplynulých dňoch poskytol prezidentský kandidát Ivan Korčok. Hovoril v ňom, že právo veta brzdí EÚ v potrebných razantných rozhodnutiach. Pellegrini vo videu na sociálnej sieti hovorí o veľmi nebezpečnom názore pre naše národno-štátne záujmy. Obzvlášť, ak ho vysloví prezidentský kandidát.

Korčok podľa Pellegriniho odhalil svoje priority a spôsob myslenia. Prednejšie sú mu akékoľvek cudzie záujmy, ako záujmy občanov.

Pellegrini pripomína, že EÚ vznikala, ako akýsi okrúhly stôl, kde majú menšie štáty rovnaké postavenie, ako väčšie. On ako predseda vlády si pamätá hrdosť, že hlas Slovenska zaváži rovnako, ako hlasy Francúzska, či Nemecka – tie museli počúvať aj naše výhrady a chápať naše výhrady, napríklad voči migrácii.

„Na túto výsadu – právo veta nesmieme nikdy rezignovať,“ hovorí Pellegrini, podľa ktorého Korčokovi je pohodlnejšie prijímať príkazy. Nevníma, že ak nebudú silné jednotlivé štáty, nebude silná ani EÚ.

Pellegrini si všíma aj argument o rýchlosti rozhodnutí. Tie však nikdy nesmú stáť nad rovnosťou názorov a EÚ sa nesmie stať „spolkom byrokratov“. Musí byť rodinou štátov, ktorá sa vie na rozhodnutiach dohodnúť.

Melicher neverí vlastným očiam! Na prezidenta čoho Korčok kandiduje?
Štátny tajomník Ministerstva obrany (MO) SR Igor Melicher (Smer-SSD) je presvedčený, že Slovensko pre prezidentského kandidáta Ivana Korčoka nikdy nebolo prioritou. Svoje tvrdenie dokladá rozhovorom, ktorý Korčok poskytol denníku Postoj a... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik