Richard Raši: PS HRÁ NEBEZPEČNÚ HRU!
12 | 02 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktoré je riadiacim orgánom Operačného programu Slovensko, žiadny list z Európskej komisie (EK) nedostalo. Uviedol to v pondelok šéf rezortu Richard Raši (Hlas-SD) v reakcii na tlačovú konferenciu opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS).

Raši doplnil, že sa k obsahu listu nevedia vyjadriť, keďže ho nedostali. "Progresívci však v europarlamente aj v Európskej komisii rozbehli silnú kampaň proti záujmom Slovenska a namiesto toho, aby za vlastnú krajinu bojovali, tak prilievajú len olej do ohňa," uviedol.

Slovensko zostane právnym štátom podľa ministra aj po tom, ako nová trestná novela nadobudne účinnosť. "Pokiaľ má ktorýkoľvek euroúradník pochybnosti, môže prísť na Slovensko a radi mu naše postoje objektívne vysvetlíme. A vyzývam Progresívne Slovensko, aby nešírilo paniku a aby sa aj jeho europoslanci postavili za záujmy Slovenskej republiky," dodal.

Predstavitelia PS v pondelok na tlačovej konferencii informovali o tom, že EK zaslala Slovensku dva listy, v ktorých varuje, že krajina môže prísť o peniaze z EÚ. Schvaľovanie novely Trestného zákona malo byť totiž v rozpore s európskym právom.

Pellegrini: Oslavám výročia SNP treba vrátiť slávnostný charakter
SME HRDÝ NÁROD, KTORÝ NIKDY NEZABUDNE NA SKUTOČNÝCH HRDINOV SLOVENSKA! Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) na pondelkovom stretnutí s predstaviteľmi Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov prisľúbil, že oslavy 80. výročia... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik