Pellegrini: Oslavám výročia SNP treba vrátiť slávnostný charakter
12 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

SME HRDÝ NÁROD, KTORÝ NIKDY NEZABUDNE NA SKUTOČNÝCH HRDINOV SLOVENSKA! Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) na pondelkovom stretnutí s predstaviteľmi Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov prisľúbil, že oslavy 80. výročia SNP budú zodpovedať ich historickému významu. Zároveň prevzal záštitu nad spomienkovými akciami a oslavami, ktoré počas roka zväz organizuje.

Pellegrini deklaruje, že tohtoročné oslavy výročia SNP budú veľkolepé a dôstojné. Tvrdí, že v uplynulých troch rokoch bola účasť verejnosti na oslavách obmedzovaná.

"Slovenské národné povstanie patrí k najvýznamnejším historickým míľnikom našej histórie a také musia byť aj oslavy. Po celé tri roky sme videli zo strany vládnej garnitúry nedôstojné oslavy s obmedzovaním účasti ľudí na nich. Oslavám je potrebné vrátiť ich slávnostný národný charakter so širokou účasťou verejnosti. Slovenské národné povstanie totiž patrí všetkým, a nielen niektorým politikom, ktorí sa báli ľudí," uviedol v stanovisku predseda parlamentu.

Pellegrini o Korčokovi: ŠÍRI VEĽMI NEBEZPEČNÝ NÁZOR! (VIDEO)
Na rozdiel od pána Korčoka je pre mňa Slovensko vždy na prvom mieste! Skonštatoval to predseda parlamentu Peter Pellegrini v reakcii na rozhovor, ktorý v uplynulých dňoch poskytol prezidentský kandidát Ivan Korčok. Hovoril v ňom, že právo veta... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik