Blíži sa Bidenov koniec?
12 | 02 | 2024 I Milan Laca

Harrisová hovorí, že je pripravená zaujať Bidenovo miesto.

Viceprezidentka oznámila, že je pripravená prevziať povinnosti prezidenta USA.

Náhrada? 

Tí, ktorí ju sledujú, podľa nej chápu, že je schopná viesť. Harrisová, podľa novín The Wall Street Journal, nedávno pracovala na rôznych otázkach, vrátane politiky administratívy v oblasti potratov a situácie v pásme Gazy.

Slová TRUMPA vyvolali obrovský rozruch! USA už nebudú podporovať TIETO krajiny NATO
Pokiaľ krajiny NATO nebudú dávať dosť peňazí na obranu a napadne ich Rusko, USA pod vedením Donalda Trumpa im neprídu na pomoc. Trump, ktorý sa zaujíma o republikánsku nomináciu na post prezidenta sa tak vyjadril v sobotu behom predvolenej kampane... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Blíži sa jeho koniec? 

Obavy z vysokého veku amerického prezidenta sa zvýšili po správe osobitného poradcu, ktorá označila Joea Bidena za „staršieho muža so slabou pamäťou“.  Rozhovor s Harrisovou urobili dva dni pred zverejnením správy amerického špeciálneho prokurátora Roberta Hura o tajných dokumentoch v Bidenovom dome, v ktorej sa spomínajú problémy s pamäťou  81-ročného amerického vodcu.

Dedko so slabou pamäťou 

Hur zverejnil 8. februára 388-stranovú správu, v ktorej zdôvodnil rozhodnutie, neobviniť Bidena z nezákonného držania utajovaných dokumentov. Podľa osobitného obhajcu, by prezidenta bolo ťažké stíhať, pretože by sa "pred porotou prezentoval ako starší muž s dobrými úmyslami so slabou pamäťou". V dokumente sa uvádza, že prezident mal pri komunikácii s vyšetrovateľmi niekoľkokrát problémy s pamäťou: najmä si nepamätal, kedy zomrel jeho syn Beau (2015), roky, keď pôsobil ako viceprezident a niektoré ďalšie podrobnosti.

Pochybnosti narastajú 

Noviny tiež informovali, že voliči začali vyslovovať pochybnosti o tom, že súčasný prezident bude môcť na tomto poste zastávať ďalšie funkčné obdobie a to z dôvodu jeho veku a pre nedostatok vlastností „silného vodcu“. Citovali výsledky vlastného prieskumu, podľa ktorého len 14 % respondentov uviedlo, že Biden má potrebnú fyzickú výdrž na to, aby bol prezidentom (za Donalda Trumpa bolo 48 %).

Putin zas kráča k víťazstvu
75 % Rusov uviedlo, že sú pripravení voliť Putina. Agentúra VTsIOM: 75 % Rusov je pripravených voliť Putina, ak by sa voľby konali teraz. Opäť vyhrá? Drvivá väčšina Rusov, konkrétne 75 %, uviedla, že sú pripravení voliť za hlavu štátu... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik