Slováci POZOR! Vyčíňajú ďalší PODVODNÍCI! Nedajte sa okradnúť
05 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Nie je to prvýkrát, čo sa na internete objavila falošná cestovná kancelária. I teraz sa v tejto oblasti objavil ďalší „nalezenec“. Upozornila na to stránka Letenky za babku na svojej sociálnej sieti. Ide o stránku Tiptravel, resp. tiptravelgo, používajúca meno renomovanej slovenskej cestovky.

„Každý rok sa objaví zopár podvodných stránok, lákajúcich na úžasné dovolenky za neskutočné ceny!“ upozorňuje stránka Letenky za babku. „Nedajte sa okradnúť!“ varuje na adresu zmoka medzi reálnymi cestovnými kanceláriami.

Podozrivé by mali byť už príliš nízke ceny a vysoké ohodnotenia. Ľudia zvyknú rezervovať pobyty prostredníctvom Whatsapp či všemocného Facebooku. Stránka Tiptravel má veľký úspech, vzhľadom na to, že ju sleduje viac ako 30 000 ľudí, zapájajúcich sa aj do podvodných súťaží.

„Ako vás oklamú? Chcú, aby ste im napísali na Facebooku, tvária sa, že overujú termín a dostupnosť a potom pošlú platobné údaje na zaplatenie zálohy 20% na litovský účet,“ udáva stránka Letenky za babku. A so svojimi peniazmi sa môžete navždy rozlúčiť. Každý musí nejako zarábať...

„Títo podvodníci zneužili dobré meno jedného známeho touroperátora na Slovensku a používajú naše údaje ako obchodné meno, IČO a sídlo spoločnosti. Naša spoločnosť TraVel, s.r.o. nemá nič spoločné s touto podvodnou firmou. Máme jediný FB profil a to tento a jedinú webovú stránku,“ reaguje na konanie podvodníkov ďalšia cestovná kancelária, Travel, s.r.o.

zdroj: FB | Podvody s cestovnými kanceláriami

Padajú trestné oznámenia

„Títo podvodníci zneužili dobré meno jedného známeho touroperátora na Slovensku a používajú naše údaje ako obchodné meno, IČO a sídlo spoločnosti. Prosíme Vás, buďte opatrní, komu zveríte výber vašej dovolenky. Nie sú to malé peniaze, ktoré dáte za svoju vytúženú dovolenku, tak aby nepadli do rúk podvodníkom. Na túto spoločnosť podávame trestné oznámenie!“ varujú na svojej facebookovej stránke TraVel, s.r.o.

MIMORIADNE VAROVANIE TU vyčíňa nehorázny PODVODNÍK! Nenaleťte mu
Dávajte si veľký pozor na to, komu otvoríte dvere do svojho domova. Po hlavnom meste sa totiž pohybuje podvodník, ktorý sa vydáva za pracovníka Billy. Ale keď vám bude ponúkať produkty za podozrivo nízku cenu, nenaleťte mu, píše portál... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik