Bulharský Nostradamus, Baba Vanga, a jej nie príliš lichotivé proroctvá
02 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Baba Vanga, prezývaná ako „Žena Nostradamus“ predpovedala budúcnosť sveta až do roku 5079. To je dátum, o ktorom hovorí ako o zániku existencie Zeme. Proroctvá, o ktorých hovorila vyvolávajú rôzne reakcie. Väčšina z nich však neprináša nič pozitívne.

Hoci táto žena zomrela ešte v roku 1996, s jej predpoveďami sa stretávame aj dnes. Portál The Economic Times poukázal na to, že z jej predpovedí sa naplnilo až 85 %. Čo nás teda podľa veštkyne čaká v roku 2024?

S týmto rokom sa spája niekoľko vízií Baby Vangy. Predpovedala napríklad klimatické katastrofy. Na stole tak ostáva nielen zvýšená úroveň radiácie, ale aj extrémne poveternostné udalosti. Bulharka tiež tento rok spája so zvýšenou frekvenciou a nárastom teroristických útokov v Európe. Podľa jej slov neznáma, no veľká krajina v roku 2024 bude vykonávať testy biologických zbraní alebo rovno zaútočí.

Priniesla aj pozitívne predpovede

Aby sme však neriešili iba potenciálne hrozby, predpoveď Baby Vangy obsahuje aj niekoľko pozitívnych vízií. Tou najvýraznejšou je objavenie liekov na nevyliečiteľné choroby, ako sú napríklad Alzheimer s rakovinou. V roku 2024 by totiž podľa veštkyne mala rakovina skončiť spútaná železnými reťazami.

Okrem toho sa v predpovedi spomínajú aj ľudské bytosti, ktoré sa narodia a vyrastú v laboratóriách, čo znie ako vysoko kontroverzná zmena. Za zmienku stojí aj predpoveď týkajúca sa pokroku v kvantovej výpočtovej technike a prudký nárast využívania umelej inteligencie.

A čo najbližšie roky?

Ako povedala táto slepá veštkyňa, už o štyri roky ľudia zavítajú na Venušu, planétu, s najvyššou teplotou, kde prší kyselina sírová a ktorá je označovaná za stelesnenie pekla Slnečnej sústavy. 

Mnohých nepoteší ani fakt, že v roku 2046 ovládne Európu Islam. Moslimovia sa v minulosti vyjadrili, že ak nedobijú Európu pozlotky, urobia to podobrotky. Relatívne. Či už svojou kultúrno-populačnou explóziou, alebo nekonečnou migračnou záplavou.

Ďalšia z jej predpovedí hovorí o zvýšení priemerného veku obyvateľstva, keď nebude ničím zvláštnym, že sa ľudia budú dožívať viac ako 100 rokov. To Ministerstvá práce, sociálnych vecí a rodiny zrejme nepoteší... V roku 2100 podľa nej už nebude žiadna noc a nad Zemou bude strážiť deň „umelé slnko.“ O tridsať rokov nato, vďaka pomoci mimozemšťanov už budeme môcť žiť pod vodou a v roku 2164 vraj zvieratá získajú ľudské vlastnosti.

Jedna predpoveď neuveriteľnejšia ako druhá

Rok 2183 sa stane dátumom, keď sa náš najbližší planetárny sused Mars stane nukleárnou veľmocou a bude chcieť autonómiu od Zeme. Proroctvá Vangy hovoria i o tom, že v roku 2256 sa začne na našej planéte šíriť ďalšia choroba, ktorá k nám príde z vesmíru. Francúzsko sa o dvesto rokov začne búriť proti šíriacej sa vlne Islamu. Rok 3797 označila ako rok, keď na Zemi všetok život zanikne a ľudia sa budú snažiť presťahovať do inej galaxie, k novej hviezde.

Ďalšie proroctvo znie priam neuveriteľne. O roku 4509 sa totižto vyjadrila ako o roku, kedy ľudia spoznajú Boha a budú s ním vedome komunikovať. O deväťdesiat rokov na  to sa stane naša kedysi pozemská rasa nesmrteľnou. Svoj zenit dosiahne v roku 4674 keď sa jej počet rozrastie na pre nás dnes neuveriteľných 340 miliárd ľudí a začneme sa krížiť s mimozemšťanmi.

Veľa šťastia do Nového roka. Nostradamus tvrdí, že ho budeme potrebovať
Prišiel rok nový. Pri takejto príležitosti nie je nič nezvyčajné, ak sa zvedaví ľudia začnú obšmietať okolo fenoménu proroctva, ktoré môže potešiť, ale aj zarmútiť. Slobodno do budúcnosti strkať nos? Čo ak v nej uvidíme niečo, čo sa nám nepáči...... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik