KDH SA PREBRALO Z HLBOKÉHO SPÁNKU: TOTO NIE! - odkazujú Bruselu a progresívcom
17 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Poslanci Európskeho parlamentu v stredajšom hlasovaní v Štrasburgu prijali uznesenie, ktoré kritizuje návrh novely trestného zákona predložený vládou slovenského premiéra Roberta Fica. Opozičné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nesúhlasí s tým, aby Európsky parlament zasahoval do vnútropolitického boja ohľadom rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a novely Trestného zákona. Nemalo sa KDH ozvať už vtedy, keď progresívni europoslanci začali v Bruseli kydať na Slovensko?

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v stredajšom hlasovaní v Štrasburgu prijali uznesenie, ktoré kritizuje návrh novely trestného zákona predložený vládou slovenského premiéra Roberta Fica. Za uznesenie hlasovalo 496 zo 630 prítomných poslancov, 70 bolo proti a 64 sa zdržalo hlasovania, informuje spravodajca TASR

Text uznesenia, ktorý vznikol po rozprave v pléne z 13. decembra, vyjadruje obavy európskych zákonodarcov o schopnosť novej slovenskej vlády bojovať proti korupcii a chrániť finančné záujmy EÚ, ak bude schválená navrhnutá novela Trestného zákona. V decembrovej rozprave vystúpilo okolo 30 zákonodarcov, medzi nimi aj 13 z celkového počtu 14 slovenských europoslancov. 

KDH odmieta, aby Európsky parlament zasahoval do boja o špeciálnu prokuratúru

Opozičné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nesúhlasí s tým, aby Európsky parlament zasahoval do vnútropolitického boja ohľadom rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a novely Trestného zákona. Reagovalo tak na stredajšie hlasovanie v Európskom parlamente. Predsedníctvo KDH vyzvalo svojich europoslancov, aby za rezolúciu o reforme na Slovensku nehlasovali. Informovala o tom hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

Europoslanci za PS vyzývajú EK, aby zasiahla na Slovensku v TEJTO veci!
Slovenskí europoslanci Martin Hojsík a Michal Wiezik (obaja Progresívne Slovensko) vyzývajú Európsku komisiu (EK), aby preskúmala podmienky, za ktorých chce vláda meniť ročnú kvótu lovu vlka. List adresovali komisárovi Európskej únie pre životné... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Líder KDH Milan Majerský zdôraznil, že Slovensko je suverénnym štátom EÚ a európske zmluvy určujú jasné mantinely pravidiel. "KDH je zásadne proti, aby sa v Bruseli prijímali podobné rezolúcie, aká je dnes na stole v Európskom parlamente. Ctíme si pravidlá právneho štátu, no máme problém s poúčaním európskych inštitúcií, ktoré sa samy čoraz viac neriadia zmluvami, ako je to napríklad v otázkach rodinného práva, vzdelávania či ochrany ľudského života," povedal.

KDH pripomenulo, že sa od začiatku stavalo proti tomu, aby sa otázka rušenia ÚŠP a súvisiacich zmien prenášala na európsku úroveň. Považuje preto za kontraproduktívne, aby Európsky parlament v súčasnosti k tejto téme prijímal akúkoľvek rezolúciu.

Podobný postoj zaujala aj poslankyňa Národnej rady SR Anna Záborská (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ), podľa ktorej si Slovensko ako suverénny štát musí zvládať problémy riešiť doma. "Europoslanci steh po stehu šijú izoláciu Slovenska. Podobnými krokmi EP postupoval proti Poľsku i Maďarsku," doplnila Záborská.

Progresívcom sa akosi súdržnosť opozície rozpadá. Ale hlavne, že europoslanci z PS sa tešia. Ich sústavné okydávanie Slovenska v europarlamente sa im vypláca. Môžeme to nazvať vlastizradou!

POZRITE SI VIDEO! Beňová vytočená do biela! Prepáčte emócie, ospravedlňuje sa vopred...
Európsky parlament hlasoval o rezolúcii voči Slovenskej republiky. Europoslankyňa sa ospravedlňuje za emócie a nechápe, čo chýba opozičným poslancom. Slovenskí poslanci reprezentujúci Slovenskú republiky predložili rezolúcii voči Slovenskej... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik