Vláda nerobí zmeny v zákonoch len tak zo špásu... (VIDEO)
15 | 01 | 2024 I Dušan Janek

„Tri a pol roka sme na všetky tie chyby, ktoré boli v Trestnom zákone, upozorňovali,“ povedal Robert Kaliňák v diskusii pre ta3. Terajšia koalícia za čias, keď bola súčasťou opozície, podala na Ústavný súd Slovenskej republiky podanie. V septembri minulého roku bolo rozhodnuté touto inštitúciou, že do polroka musia byť prijaté adekvátne zmeny podľa nálezu.

„Najprv sme museli vyriešiť hypotéky, trináste dôchodky a teraz prišiel na rad aj právny štát, ktorý v podstate tri a pol roka neexistoval,“ tvrdí minister obrany Kaliňák. Opozícia a jej posluhovači však tvrdia, že právny štát neexistuje práve teraz. Meranie podľa rovnakého metra pre jej príslušníkov nebol nikdy charakteristický.

Poslanec Tomáš Valášek skonštatoval, že traja zo štyroch poslancov Národnej rady Slovenskej republiky sú trestne stíhaný a že je to Andrej Danko, kto by za banálny priestupok mal byť prenasledovaný zákonom. Valášek je skôr prívržencom znižovania hranice trestov v oblasti používania a distribúcie drog a návykových látok.

Pre opozíciu je typické bagatelizovanie významu štartérov v kariére závislosti na drogách.

„Už dlhšie argumentujeme proti tým nezmyselným trestom, keď si niekto dopestuje konopné listy v záhrade,“ skonštatoval predseda Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Pripomenul tým kauzu Jozefa Šipoša, ktorému policajti v jeho dome našli 11 kilogramov marihuany. Iste, 15 rokov je za držanie indického konope vysoký trest, ale načo je niekomu za vrece marihuany? Na osobnú spotrebu určite nie.

Skrátené konanie považuje Valášek za nevhodné. Zrazu...

Médiá, ktoré sú teraz tak naklonené opozícii sa ku skrátenému konaniu stavali pozitívne. Dnes, keď hovorí opozícia o jeho nevhodnosti sa postavia určite médiá k prípadu naopak. „Pán minister, vy dobre viete, že debata v parlamente, nech je akokoľvek kvalitná, nie je nikdy náhradou za poctivé legislatívne konanie,“ tvrdí Valášek. O akokoľvek, ani minimálne kvalitnej debate v parlamente u nás sa nedá ani náhodou tvrdiť, pretože ju znekvalitňuje práve vystupovanie opozície.

Valášek, s pochybným právnym vzdelaním, ako všetci „odborníci“ z Progresívneho Slovenska upozornil na „prekladové chyby,“ neplatiace však v našom zákone, týkajúceho sa definície našich právnych priestupkov. Pre majstrov v obštrukcii zo strany opozície je však každá palica, ktorou môžu zbiť psa, dobrá. Takto sa snažili si vychutnať i Ľuboša Blahu, podpredsedu parlamentu a člena Smer – SSD. „Pán podpredseda parlamentu Blaha bol politicky prenasledovaný takýmito politickými obvineniami, a to je presne ten dôvod, prečo je nutné zrušiť špeciálnu prokuratúru, ktorá je systémovo zaujatá a sústredila sa na vybraných politikov,“ dodal Robert Kaliňák. Valášek však jeho tvrdenie o zaujatosti rezolútne odmieta, ako uvideol pre ta3.

Rýchla reakcia ÚŠP na tlačovú konferenciu SMER SSD
Skrátené legislatívne konanie nemá žiadny dosah na to, ako dlho sa bude o návrhu zrušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) rokovať. Uviedol to predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) s tým, že ide o najvýznamnejšiu pripomienku. Úrad špeciálnej... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik