Pozor, COVID bol vraj len "zábavka"
14 | 01 | 2024 I Milan Laca

Svet sa pripravuje na novú pandémiu!

„Choroba X“ môže spôsobiť 20-krát viac úmrtí ako COVID-19.

Nová smrteľná choroba
WEF: svet sa pripravuje na novú pandémiu „choroby X“, ktorá je nebezpečnejšia ako COVID-19. Svetové ekonomické fórum (WEF) vyhlásilo, že celý svet sa musí pripraviť na novú pandémiu. Centrum pre zdravie a medicínu WEF sa snaží zlepšovať zdravotné údaje na celom svete. Preto venovalo osobitnú pozornosť vzniku smrteľnej „choroby X“.
Ekologická katastrofa sa blíži už aj na Slovensko!
Máme čakať po covide ešte niečo horšie? Reč je o ekologickej katastrofe. Vysoko nákazlivý vírus H5N1 vtáčej chrípky zabil aj veľkého ľadového medveďa. A už dorazil aj na Slovensko. Utratiť preto museli desiatky zvierat. Začalo to na Aljaške Diana... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Mária Sliacka
Budú hľadať príčinu 

Záhadná choroba bude súčasťou programu stretnutia WEF v Davose, ktoré sa vo švajčiarskom meste uskutoční od 15. do 19. januára 2024. Na stretnutí posúdia opatrenia, potrebné na prípravu zdravotnej starostlivosti na mnohé výzvy, ktoré nás čakajú. Podujatie priamo súvisí s novým ochorením.  

20-krát viac úmrtí ako COVID-19?

Vo všeobecnosti sa „ochorenie X“ považuje za abstraktnú chorobu. Navyše, to označuje zatiaľ neznámy patogén, ktorý môže spôsobiť epidémiu alebo pandémiu. V roku 2018 zaradila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) „chorobu X“ do svojho zoznamu prioritných ochorení. Toto rozhodnutie prijali s cieľom, urýchliť a posilniť výskum patogénu, ktorý by potenciálne mohol viesť k novej pandémii.

Záhada

Písmeno „X“ v názve znamená „prekvapenie“. Napríklad to bol prípad kmeňa SARS-CoV-2, ktorý spôsobil COVID-19. V roku 2020 mnohí odborníci hovorili, že ide o novú „chorobu X“. Teraz, začiatkom roka 2024, WHO poznamenáva, že nová choroba by mohla spôsobiť 20-krát viac úmrtí ako COVID-19.

Jedna z mnohých pandémií 

Už roku 2021 vedci hovorili  o možnom vzniku smrteľnej „choroby X“. Potom  v Kongu identifikovali pacienta s príznakmi hemoragickej horúčky. V tom čase odborníci predpokladali, že choroba je rovnako nákazlivá ako COVID-19 a jej úmrtnosť môže v porovnaní s ebolou dosiahnuť 50 až 90 percent. Neskôr, začiatkom marca 2023, epidemiológ WHO Richard Peabody povedal, že svet môže zachvátiť pandémia vtáčej chrípky. Veril, že infekcia nadobudne schopnosť šíriť sa medzi ľuďmi. Peabody odporučil trvalú ostražitosť, najmä pri ochrane pracovníkov hydinární a tiež vyzval ľudí, aby nezbierali mŕtve vtáky a zvieratá.

CIRKEVNÉ ZEMETRASENIE: Vatikánska BRÁNA K ORGAZMU môže byť poslednou kvapkou pre argentínskeho kardinála
Spisy kontroverzného vatikánskeho doktrinálneho cára, ktoré skúmajú intímne detaily mužského a ženského orgazmu, boli označované za poslednú kvapku jeho meteorickej, no škandálmi opradenej kariéry, informuje Breitbart. Cirkevné... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik