Vakcína – nevakcína... záleží na tom? Poďme s pravdou von
11 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Spoločnosť Pfizer zaplatila vykonanie štúdie, ktorá mala overiť účinnosť jej vakcín. A vraj sa ukázalo, že staršia verzia vakcíny Pfizer očkovaných proti covidu príliš nechránila. Podľa štúdie na tom ľudia očkovaní touto vakcínou boli podobne ako ľudia neočkovaní. Len u novej vakcíny spoločnosti Pfizer je to vraj inak.

„Do polovice apríla 2023 mali jedinci skôr očkovaní iba vakcínami neoficiálneho typu malú ochranu proti COVIDU-19 vrátane prijatia do nemocnice. Bivalentný booster BNT162b2 BA.4/5 obnovil ochranu proti rade následkov COVID-19“ je možné sa dočítať na webe National Library of Medicine. V niektorých vekových skupinách vraj dokonca došlo k tomu, že sa zvýšila náchylnosť k vírusovým ochoreniam.

Analýza vychádza zo spracovania viac ako 123 000 prípadov, z toho viac než 4 100 osôb  prekonalo covid v naozaj ťažkom variante. U ľudí, ktorí dostali tretiu posilňovaciu vakcínu, ochrana proti vírusu vzrástla podľa štúdie o 50 %. Toto tretie očkovanie posilnilo ochranu pred ťažkým priebehom covidu a zvýšilo možnosť, že človek neskončí v nemocnici, prípadne priamo na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

„Výsledky štúdie ukázali, že očkovanie proti COVID-19 vyvinuté pre XBB1.5 ponúka ďalšiu imunitnú ochranu proti následkom infekcie SARS-CoV-2. Po tridsiatich dňoch mali príjemcovia vakcíny modifikovanej BNT162b2 SARS-CoV-2 XBB1.5 o 63 % až 58 % nižšie riziko hospitalizácie,“ doplnil tému server New Life Sciences.

Profesor Beran vážne prehovoril! Dôsledky očkovania proti Covidu! Ľudia už vedia...
Počet pacientov infikovaných covidom rastie, ale záujem o očkovanie výrazne klesá. Konečne k infekcii začíname pristupovať ako k bežnej infekcii dýchacích ciest. To sa malo stať už dávno, povedal epidemiológ a vakcinológ Jiří Beran pre Radio... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Predchádzajúce štútie ukázali, že ochrana vakcíny Pfizer pred hospitalizáciou v priebehu času klesá.

„Dávka jednej z aktualizovaných bivalentných vakcín posunula ochranu nad nulu, na 29 %, ale ochrana klesla späť na negatívnych 8 % po 89 dňoch, ukazujú dáta,“ ako je uvedené v materiáloch Centers for Disease Control and Prevention (skratka CDC – Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb, čo je národný inštitút USA pre verejné zdravie). „Niektoré súbory dát naznačujú, že očkovaný ľudia boli vystavený vyššiemu riziku hospitalizácie,“ je možné sa dočítať v materiáli inštitúcie, uverejnenom 15. júla 2023.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik