Na prezidentku padá TVRDÁ kritika! Taký náklad už dlho nedostala
30 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

28. decembra prezidentka SR podpísala Zákon o štátnom rozpočte. Mnohým zrejme odľahlo, lebo veď cieľ bol splnený. Lenže Zuzana Čaputová zvažuje, že zákon napadne na Ústavnom súde. Ako jeden z dôvodov uviedla, že v ére, kedy potrebujeme konsolidáciu finančných prostriedkov, sa míňajú zdroje na nesystémové plošné opatrenia.

Rozprava k „zákonu roka“ trvala štyri rokovacie dni, no nakoniec bol rozpočet 21. decembra schválený. Presne o týždeň ho podpísala aj prezidentka Čaputová, no tá mala voči nemu niekoľko výhrad. Okrem iného mu vyčítala aj nesystémové plošné opatrenia a potrebu dodržiavania istých pravidiel. Rezort financií si je vedomý toho, že bude musieť deficit znižovať o čosi rýchlejšie, ako sa očakávalo. Politička Anna Belousovová zase nechápe, že zrazu prezidentke prekážajú výdavky smerujúce voči občanovi, no neprekážalo jej rozdávanie Slovenska Ukrajine, či nezmyselné opatrenia v čase pandémie.

Čaputová podpísala zákon o štátnom rozpočte, zvažuje však i podanie na ÚS
Finančný plán štátu sa v roku 2024 môže odvíjať od návrhu, ktorý schválila Národná rada (NR) SR. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok podpísala zákon o štátnom rozpočte. Hlava štátu však zároveň oznámila, že zvažuje podanie na Ústavný súd (ÚS)... Čítať ďalej
29 | 12 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Čo tým chcela povedať?!?

Poznámka prezidentky o nesystémových plošných opatreniach „zdvihla zo stoličky“ aj Annu Belousovovú. Tá uvažuje, že Čaputová hovorila o opatreniach v sociálnej oblasti a zvyšovanie dôchodkov.

"Čaputová opäť dokázala, že je pre Slovensko a väčšinu jeho občanov doslova škodná. Ako prezidentka síce podpísala zákon o rozpočte na budúci rok, ale súčasne zvažuje, že ho napadne na ústavnom súde. Ako argumentáciu uviedla, že "už dlho žijeme v ére, keď sa verejné zdroje v obrovských objemoch míňajú aj na nesystémové plošné opatrenia, keď je konsolidačné úsilie považované za nutné zlo a dlhodobá udržateľnosť financií sa kontinuálne zhoršuje". Tá osoba už nemá hanbu a žiadne zábrany," uvažuje Belousovová.

"Čo myslela tými "nesystémovými plošnými opatreniami"? Hádam, že zvyšovanie dôchodkov a ďalšie opatrenia v sociálnej oblasti. Zaujímavé, že ju vôbec nezaujímali prehajdákané financie na tzv. pomoc Ukrajine, že bola ticho , keď vláda Hegera a Matoviča prešustrovala miliardy na svoje choré nápady nielen počas kovidu. Vtedy sa pani prezidenta hrala na voš pod chrastou."

"Dokonca išla tak ďaleko, že človeka, ktorý sa opakovane prejavuje ako psychicky narušený, vymenovala za ministra financií!!! Zverila mu najdôležitejší rezort vo vláde. Plagiatorovi bez riadneho vzdelanie v obore zverila financie štátu ! Táto osoba už týmto stratila akékoľvek morálne právo vôbec sa vyjadrovať k financiám nášho štátu", pokračuje a potvrdzuje, že prezidentka celý čas keď Slovensko ničili neschopní blázni vo vláde, ktorí sa s jej pomocou a podporou držali pri korytách, bola ticho.

Hovorí sa, že keď kôň skapína, najviac kope

"Zrazu po zmene vlády ožila akoby ju pokropili živou vodou a bude sa tváriť, že tá Zuzana Čaputová, ktorá bola súčasťou tých, čo Slovensko na pokraj ekonomického kolapsu, je niekto úplne iný?! Usudzujem, že v období do prezidentských volieb si ešte od pani Čaputovej užijeme mnoho ďalších podobných podrazov", uzatvára svoj staus nasrdená Belousovová s tým, že s prezidentkou si do nástupu novej hlavy štátu ešte čo-to užijeme.

Hrabko: Druhý polrok priniesol úplnú mocenskú zmenu, realizuje sa rýchlo
Parlamentné voľby priniesli úplnú mocenskú zmenu, vládnu koalíciu vytvorili bývalé opozičné strany vedené skúsenými politikmi a prevzatie moci sa realizuje rýchlo. Pri hodnotení politických udalostí druhého polroka 2023 to v TASR TV povedal... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik