Richterová a Kollár na zmierovacom súde. Zmierenie? Ani omylom!
21 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Dlho očakávaný a niekoľkokrát odložené zmierovacie konanie medzi Barborou Richterovou a Borisom Kollárom sa nakoniec uskutočnilo. Za pomoci vyššieho súdneho úradníka mali dospieť k zmieru. Namiesto zmieru sa  celkom pokojne dá konanie označiť za drsnú slovnú prestrelku. Obaja rodičia 12-ročného Artura a 18-mesačného Arona sú totiž riadne tvrdohlaví.

Škaredé ťahanice s množstvom informácií zo súkromia Barbora Richterová zverejňuje na Facebooku už asi rok, no nezaháľa ani na právnom poli, chce sa s Kollárom súdiť. O čo ide jej a o čo jemu? O stretnutí na zmierovacom konaní Richterová čo-to pustila do obehu nie len pre denník Nový čas, ale aj tradične na Facebooku. Odtiaľ sa jej priaznivci mohli dozvedieť, že Kollár síce chce striedavú starostlivosť, no ak je dieťa choré, je to problém matky, ktorá ho má k lekárovi brať autobusom.

Trvá to už zhruba rok

Všetko sa začalo po tom, ako Kollár počas „legendárneho hekerského útoku na parlament“ vzal na dovolenku Lauru Vizváryovú. Pár dní na to zapaľoval prvú adventnú sviečku a Richterovej praskli nervy – multiotecka, vtedy predsedu parlamentu, obvinila zo zanedbávania detí. Okrem toho, že odvtedy kŕmila bulvár a svoju stránku na sociálnej sieti viac, či menej nechutnými pikantériami z Kollárovho súkromného, či dokonca politického života, podala aj návrh na súd, v ktorom žiada okrem už medializovaného vyššieho výživného a zverenie detí výlučne do jej starostlivosti. Nový čas píše, že jej ide aj dobré vzdelanie pre Artura.

Boris Kollár: Jedna mu nakladá, s inou robí TOTO (FOTOGALÉRIA)
Predseda NR SR ostáva verný - svojej povesti milovníka žien. Kým jedna z desiatky mamičiek mu nedávno vyčítala nedostatočné zabezpečenie potomstva, s inou z mamičiek vyrazil na svahy talianskych Álp. Andrea Heringhová podľa toho, aké videá a... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Kollár chce „striedavku“

Protistrana, teda Boris Kollár by chcel naopak zníženie výživného a striedavú starostlivosť. Podľa Richterovej advokáta by jej Boris rád platil tisíc eur za jedno dieťa.

„Kollárova právnička povedala aj to, že budú žiadať striedavú starostlivosť. Predstavuje si to tak, že jeho šofér vyzdvihne deti, privezie ich k nemu a tam s nimi bude tráviť čas, lebo on do Mosta pri Bratislave chodiť nebude. Barbore sa to však nepáčilo, keďže s mladším chlapcom bol minimálne a ten ho nepozná,“ prináša informácie od svojho zdroja Nový Čas.

Facebook / Barbora Richterová

Kým príde k súdu...

Pred súdnym pojednávaním sa súd štandardne snaží o dohodu a zmier a tak sa Kollár s Richterovou stretli pred vyšším súdnym úradníkom, no nedohodli sa.

„Áno, stretli sme sa, no nedohodli sme sa, pretože pán Kollár má pocit, že by som sa mala správať ako jeho konkubíny, čo ja odmietam,“potvrdila Novému Času Richterová informáciu, ktorý majú noviny od nemenovaného zdroja. Boris Kollár taký zdieľny nebol a otázky denníka označil za drzé a nemiestne.

„Barbora žiada 10-tisíc mesačne. Tak som povedal, že navrhujem 2 000 eur. Bavíme sa o oboch deťoch,“ spresnil rozhorčene.

Tak si to teda zhrňme

Adrián Kucek, Richterovej právnik jej požiadavky zhrnul nasledovne:

  • Vyššie výživné - na syna Artura 3 500 eur a na Arona 2 500 eur
  • Súkromnú školu pre syna Artura, čo je zohľadnené vo výške výživného
  • Deti chce do svojej starostlivosti

Požiadavky Kollára sú jasné tiež:

  • Striedavú starostlivosť na obe deti
  • Výživné chce znížiť na sumu 1 000 eur na jedno dieťa
  • Chce, aby sa Barbora správala slušne a podľa jeho predstáv

Čo najviac zaujímalo Slovákov na Google v roku 2023 (GALÉRIA)
Spoločnosť Google vyhodnotila najčastejšie hľadané heslá. Veď nenadarmo sa hovorí: „Nevieš? Ujo gúgl nájde“. Aj v tomto roku sa okrem stálic objavovali aj aktuálne udalosti, ktoré v konkrétnom období rezonovali slovenskou spoločnosťou. V tomto roku... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Bolo to zrejme ostré

Dnes som sa dozvedela niekoľko zaujímavých vecí. Ak má matka malé dieťa ktoré ochorie, je  to jej problém nie otcov a má ísť s bábätkom k lekárovi autobusom. Ak ochorie matka a potrebuje ísť k lekárovi, alebo si niečo vybaviť je to jej problém a má si zobrať deti so sebou alebo si zaplatiť stráženie a má  si “nájsť nejakú pani ktorá príde na 2 hodiny”. Pokiaľ je matka na rodičovskej dovolenke, tak je naozaj na dovolenke, je to dovolenka milé matky a nemáte nárok ísť nikam bez toho aby ste mali  deti so sebou,“ informuje svojich fanúšikov Richterová na Facebooku.

Pridala aj „topku“

„Biologický otec 18mesačného dieťaťa, ktoré vôbec nepozná, ani dieťa ho nepozná a je preňho cudzí človek a bližší vzťah má s pánom ktorý nám tepuje koberce si ho má prísť zobrať “POKOČÍKOVAŤ” za prítomnosti staršieho súrodenca. Aby dieťa nemalo šok a aby si zvyklo na otcovu tvár,“ pridala Richterová ďalšiu perlu z pojednávania.

Budete sa rehotať! Dávka vtipov na pondelok (GALÉRIA)
Jedno treba povedať na istotu - Veronika Remišová zostáva bezodnou studnicou pre tvorcov memečiek aj takto týždeň pred Vianocami. Satirické stránky si však "zgustli nie len na nej", veď aj domáca politika sa miestami dá nazvať tým panoptikom, aké... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik