MATOVIČ to prepískol! Rómovia prelomili mlčanie a bude dusno
18 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Koniec srandy. Ak si Matovič a jeho cháska myslia, že ich ochráni imunita, tak klopú na zlé dvere. Naštvať Rómov, to nie je hocičo. Niektorí členovia Igorovcov síce disponujú kratším vedením aj pamäťou, ale tí, ktorých obrali o to, čo im sľúbili, pričom vedeli, že sú na to citliví, nezabúdajú.

Verejnosť krúti hlavou, čo človek s najčistejším svedomím na Slovensku zasa vyviedol. A nebude sa krútiť len hlavami, budú sa tiež metať čepele nožov a britiev. Každému totiž bolo podozrivé, ako mohol dosiahnuť Matovič taký úspech vo voľbách, i keď sa to s predošlými dvadsiatimi piatimi percentami porovnať nedá. To si myslel, že mu na to niekto skočí? Možno dôverčiví Rómovia, nech sa na mňa neurazia. Lebo vieme, že medveďa nehodno štekliť po pätách.

Rómovia prelomili mlčanie. Bude dusno.

Možno je to príliš odvážny počin zo strany rómskych poslancov za OľaNO, lebo v princípe priznali, že spáchali zločin. Lukaš Bužo a Peter Pollák však ml. vyšli s pravdou von. Matovič sľúbil odmenu za podporu. Nielenže je to podvod ako Brno, ale, čo je horšie, z peňazí nič nebude. Bojovník proti korupcii si však nič neprizná. A vládna garnitúra, ktorá je tu teraz platiť nič nebude. Nemá nielen dôvod, ale hlavne, Matovičovci, Hegerovci a Ódorovci tak ošklbali Slovensko, že pri najlepšej vôli nemá z čoho.

Únia Rómov na Slovensku teda podala trestné oznámenie voči Matovičovi. Čo urobil Matovič... Čo asi. Podal trestné oznámenie na Rómov za „krivé obvinenie.“ Slušnému a miernemu Slovákovi z toho idú oči stĺpkom. Začína boj na nože.

Oklamaní klamári sa nestíhajú čudovať.

"S údivom sme sledovali tlačovú besedu „akože“ rómskych poslancov Pollákovcov za OĽaNO. Keby sa nejednalo o tému, ktorá negatívne ovplyvnila tých najbiednejších ľudí tak by sme sa mohli len zasmiať, ale ide o vážne veci a osobné tragédie," vyjadrujú sa Rómovia na svoju obhajobu. I keď ich obhajoba zjavne pokrivkáva. Cítia sa ublížení. Neskoro. Nazývajú spolupáchateľov podvodu za „nerómov“ a zradcov.

"Vyzývame Pollákovcov a ostatných „akože“ rómskych poslancov za OĽaNO, terajších aj bývalých, nech dajú odpočet konkrétnych návrhov, opatrení, zákonov, ktoré predložili na riešenie problémov Rómov na Slovensku, ktorí ich volili. Je veľmi pohodlné zabudnúť odkiaľ som vyšiel a vďaka komu som sa dostal tam kde som, keď mám mesačný plat 5 000 eur ako poslanec NR SR alebo 25 000 eur ako europoslanec plus iné výhody a kšefty.  Ale je to nemorálne takto zneužiť najslabších!" obhajujú sa oklamaní a dodávajú, že neslúžia terajšej koalícii, ako vraj tvrdí pomätený Matovič. Sú to lži. Na tento argument sme zo strany „oklamaných,“ tak ako aj zdravého rozumu zbaveného Matoviča viac-menej zvyknutí. Hoci nás vie vždy neskutočne prekvapiť. Rómovia trvajú na svojom. OľaNO majú splniť čo splnili, alebo majú odstúpiť. Keby to bolo také jednoduché, milí obyvatelia osád... Matovič pozná svoj zákon. A ten je pevnejší, ako akékoľvek svedomie. Toto ešte vyzerá na dlhú latinsko-americkú telenovelu. Len aby naozaj netiekla krv.

Pár "vinšov" POLITICKO-MEDIÁLNEJ STOKE od MONIKY BEŇOVEJ
Michal Šimečka, expert na právo sa už tradične oprel do Slovenska. Ako vždy, podržal ho jeho otecko a žurnalistický plebs zo SME, Denníka N a podobnej prodemokratickej kvalitky. A to priamo v televíznych debatách, kde si urobili z koalície loptu,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik