Namiesto ks...tov iba bravčové krupóny
18 | 12 | 2023 I LIH

Podlosť je najkratšia cesta k moci a k osobnému či straníckemu blahobytu. Na Slovensku sa na ňu práve preto vydala povolebná parlamentná opozícia. Úplne bez hanby, bez akejkoľvek sebaúcty. Lož a pretvárka sa stala jej metódou politického boja, spolu s udavačstvom, konšpiráciami a dezinformáciami. Samozrejme, s kulisou hlasného jasania jej prostituizujúcich médií hlavného prúdu.

Nalíčené bravčové krupóny. Ako inak nazvať oberprogresívca Šimečku, ktorý sa zapálene pozastavuje nad tým, že „Fico pred voľbami podviedol voličov“. Čo urobil pred voľbami ten istý Šimečka? No podviedol voličov. Ale tým sa už nepochváli, veď charakter, to je iba taká plastelína. Za charakter si „vďačnosť“ Bruselu a Washingtonu nikdy nekúpiš. On totiž voličom opakovane sľuboval, že ak by Progresívci nejakou nepredstaviteľnou náhodou nevyhrali voľby, budú konštruktívnou opozíciou. Avšak z toho sa nič nenaplnilo. Veď účelová lož je preto dobrá, že plní účel. A ovce si odpočet pravdy nežiadajú. Progresívne ovce. Im je nejaká pravda akurát tak štyri.

Deštrukcia a rozvrat kam sa len pozrieme

Čo je konštruktívne opozičné na tom, že Šimečkovci a ich sfanatizované voje neposkytli novej vláde ani len sto sekúnd, namiesto obvyklých a viac menej povinných v slušných politických systémoch sto dní? Toto nie sú politici, to sú prasatá. Čo je konštruktívne na deštrukcii parlamentu a zamedzení parlamentarizmu? Čo je konštruktívne na podlých lžiach a donášaní neprávd poza chrbát vlastného národa do Bruselu? Je v rámci budúcnosti Slovenska konštruktívne snažiť sa v Bruseli o to, aby smerom na Slovensko boli zablokované eurofondy? Mne je úplne jedno, že majú koprivku z Fica. Ja som ho nevolil, ale fakt ma – prepáčte mi výraz – serie, že vďaka týmto hajzlíkom môže Slovensko a tým pádom následne aj ja utrpieť smrteľnú ekonomickú ranu. O to im ide. Toto oni volajú konštruktívna opozičná politika.

Nájde sa niekto, kto nielen v sebe si povie dosť?

Progresívno liberálne hordy zvolávajú ďalšie protesty. Nájde sa u nás niekto, kto zorganizuje protesty proti tomuto vyziapovaniu? Hľadá sa politická strana či jednotlivec, ktorý na budúci týždeň zvolá na námestia protestujúcich proti progresívnym a liberálnym protestom. Kto ukáže Šimečkovcom a mainstreamu, že tisíce ľudí na námestia nie je problém dostať? Chcú sa pretláčať v počtoch prítomných? No veď dobre. Podľa výsledku volieb je ich odporcov oveľa viac. Čo budú potom titulkovať v Markíze, v Jojke, na Aktualitách či v Pravde? Koľko tisíc bolo na protestoch proti protestom? Keď sa chcete, nevážení, preťahovať, prosím, ukážme si, kto tu vládne a s akou podporou.

Pripomeňme im ich nesmiernu malosť

„Vlastná malosť a konečnosť, v nekonečnosti priestoru a času, nabádajú človeka krátkozrakého a spupného, aby sa domáhal moci… Aby utíšil svoj hnev a nakŕmil falošnú predstavu o svojej dôležitosti a opodstatnenosti svojej existencie, tak sa nijako nezdráha - ba mu to robí aj túžobnú radosť; pácha rôzne krutosti a podlostí voči vlastnému druhu, len aby zabudol na svoju malosť… Takto, do seba zrútené existencie, bez lásky, bez pokory a bez súcitu, nech nám slúžia ako zlý príklad, akou cestou sa nevybrať, aby človek mohol ostať človekom...“ Napísal André Maurois, vlastným menom Émile Salomon Wilhelm Herzog, francúzsky spisovateľ.

Začnime konečne už aj my písať dejiny Slovenska, jeho civilizované kultúrne dejiny, nepozerajme a neprizerajme sa bez odporu na to, ako karikatúry slušnosti a chodiace totemy lží vyziapujú na mlčiacich slušných o slušnosti a ako iba oni výhradne píšu naše dejiny podlosti a malosti ducha... Toto má byť (aj náš) odkaz našim potomkom?

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik