PANOPTIKUM slovenskej politiky v EP? O kom Beňová hovorila? TU sú tí VLASTIZRADCOVIA (VIDEO+GALÉRIA)
16 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Tí, čo ešte pred rokom-dvoma nemali problém „lámať právny štát cez koleno“ a prenasledovať politických oponentov, dnes z opozičných lavíc organizujú protesty a broja v Európskom parlamente proti vláde a jej návrhom. A bežný Slovák len žasne, čoho sú v túžbe po moci progresívno-liberálni politici v spolupráci s KDH schopní. Smer nedokázali poraziť vo voľbách, a tak sa o uchopenie moci snažia aj nečestnou činnosťou v EP a cez pre nich spriatelené médiá. A tak sa snahy tých, ktorých Monika Beňová nazvala panoptikom slovenských politikov, rozoberali 13. decembra aj na pôde Európskeho parlamentu.

 

„A teraz ma počúvajte vy, panoptikum slovenských politikov,“ otvorila Monika Beňová svoj príspevok prihovárajúc sa tým, ktorí v EP, ale aj v uliciach burcujú proti súčasnej vláde.

Ivan Štefanec - europoslanec, najskôr za SDKÚ, neskôr za KDH, konštatuje, že spravodlivosť a rovnosť pred zákonom sú dnes na Slovensku ohrozené. Má problém so zastrašovaním vyšetrovateľov (Santusovú z toho samozrejme vynechal, ju asi nik nezastrašoval?), chýbať nesmela ani odvolávka na Kuciakovu vraždu.

Eugen Jurzyca - europoslanec za SaS, ktorý kritizoval korupciu, no pozabudol na Dubaj a škody, ktoré nevie bývalý minister hospodárstva vysvetliť. Súčasný stav prirovnal k normalizácii po roku 1968 s tým, že trvalo takmer 30 rokov, kým sa spoločnosť odvážila oslobodiť. Teraz sa podľa neho máme možnosť nevzdať.

Martin Hojsík - europoslanec zo strany PS, po odchode Michala Šimečku z EP dnes podpredseda EP. Fico podľa neho ignoruje balíček opatrení, týkajúcich sa právneho štátu, ktoré si sám prišiel vypýtať do Bruselu. Preto vyšlo podľa jeho slov do ulíc a na námestia 20-tisíc ľudí, ktorí volali po „zastavení demontáže demokracie. Fico podľa neho pohŕda vlastným národom.

Perfektná Monika Beňová: Eurokomisárovi poriadne naložila, slovenským europoslancom odkázala: Hanbite sa! (VIDEO)
„Tri a pol roka ste ignorovali porušovanie pravidiel právneho štátu na Slovensku. Ignorovali ste 30 rozhodnutí Ústavného súdu, ignorovali ste 5 rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, a teraz tu hovoríte, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry je... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vladimír Bilčík - europoslanec zo strany Spolu, dnes Demokrati, pripomína to mečiarovské „je po voľbách, zvyknite si“. Bilčík informuje, že „sme si“ nezvykli na rozklad právneho štátu či pohŕdanie európskymi partnermi. Robert Fico podľa neho vyhral voľby, no je slabší, ako kedykoľvek pred tým. Hovorí o nezávislých médiách a tisíckach občanov, ktorí budú bojovať za spravodlivosť. Jeho prejav miestami pôsobil, ako keby hovoril o vládach za posledné tri roky, no používal meno súčasného premiéra.

Lucia Ďuriš Nicholsonová - europoslankyňa za stranu SaS, s ktorou sa rozišla, a do NR SR šla na kandidátke Demokratov svoj prejav začala už tradičnou mantrou „Fico je zlo.“ Ani v jej príhovore nechýbal rozklad právneho štátu, ovládnutie prokuratúry a médií, pričom o tých, ktorí Fica nevolili hovorí, ako o jeho rukojemníkoch. Ďuriš Nicholsonová na sociálnych sieťach pravidelne dokazuje, že miluje Slovensko a preto si považuje za povinnosť chrániť ho pred demokraticky zvoleným premiérom.

Europoslanec Uhrík nemá rád bruselské žalobaby (VIDEO)
„Nemám rád tieto bruselské žalobaby, ktoré dokážu kydať na Slovensko vždy, keď niečo nie je podľa ich predstáv. Ide im len o seba,“ píše Milan Uhrík (Republika) na Facebooku k videu, v ktorom prezentuje svoju reakciu na kolegu Martina Hojsíka (PS).... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Peter Pollák - europoslanec, za Matovičovo hnutia, ktorému sa pre rozvoj rómskej komunity mu nepodarilo presadiť veľa, no ide rozprávať o korupcii Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Tí si podľa Polláka chcú zrušením ÚŠP zabezpečiť beztrestnosť. Europoslanec hovorí o jasných znakoch Ficovej mafie a vlastizradu podľa neho pácha Smer, Hlas a SNS.

 

Judita Laššáková
Judita Laššáková
Judita Laššáková
Judita Laššáková
Judita Laššáková
Judita Laššáková
Judita Laššáková
Judita Laššáková

 

Aj Michal Wiezik - europoslanec zo strany Spolu, dnes vo frakcii Renew, jeden z odborníkov PS na životné prostredie hovorí o pro-mafiánskom balíčku, vďaka ktorému chce Smer uniknúť spravodlivým trestom. Venoval sa dopadu novely trestných kódexov na ochranu prírody, ktorá je súčasnou vládou podľa neho tvrdo atakovaná.

Miriam Lexmann - europoslankyňa za KDH, spolu s tisíckami ľudí na námestiach slovenských miest trvá na zachovaní spravodlivosti a právneho štátu na Slovensku. Fico sa podľa nej snaží obviňovaním opozície odpútavať pozornosť od dôležitého diania. Lexmann vždy bola podľa vlastných slov proti tomu, aby sa eurofondy a ich prideľovanie využívali proti voličom. Tiež si asi nespomína na rozhodovanie pani Remišovej.

„Všetci slovenskí poslanci, ktorí tu vystupujete proti Slovensku, hanbite sa!,“ uzatvára svoj príspevok Beňová.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ťažký MATOVIČOV favorit HAMRAN mediálnou hviezdou číslo 1. A národ sa baví
Pred minulými prezidentskými voľbami bola jednou z top tém Štefan Harabín. Dnes, z ničoho nič, sa objavil iný Štefan. Hamran... Bývalý policajný prezident, ktorý by si zaslúžil pelendrekom viac, ako mnoho zločincov. Netvrdiac, že nie je v podstate... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik