Pani Čaputová, hanbite sa! Neverí vám absolútne nikto! Toto divadlo je trápne, soptí Mazurek (VIDEO)
11 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry znepokojilo aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Tá v piatok (8. decembra) avizovala, že  pre záchranu šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica aj jeho podriadených spraví maximum. A to podaním na Ústavný súd. Milan Mazurek (Republika) si myslí, že práve ona je tým, kto by sa mal hanbiť – zasahovať mala v čase, keď Matovič ruinoval životy ľudí.

Šokovaná Zuzana Čaputová vo svojom vyhlásení v piatok kritizovala zrušenie ÚŠP s tým, že zvažuje podanie na Ústavný súd. Milan Mazurek vo videu na Facebooku hovorí o tom, že nemá dôvod vetovať právny postup, ktorý pri porušovaní ľudských práv schvaľovala. Mazurek dokonca Čaputovej odkázal, že jej už nik nemôže veriť po tom, čo všetko tu už podporila, že jej skutočne ide o právny štát.

Šokovaná Čaputová

Rušenie ÚŠP sa javí Čaputovej ako účelový a neprípustný personálny zásah zo strany politickej moci do fungovania prokuratúry. "Neviem si predstaviť, že by som nesmerovala k uplatneniu práva veta. Pokiaľ ide o podanie na ÚS, vnímam to ako realistickú možnosť po veľmi dôkladnom zvážení všetkých argumentov," povedala hlava štátu.

„Náš právny poriadok predpokladá dôvody, ktoré treba, aby navrhovateľ uviedol, a na základe ktorých koná v skrátenom legislatívnom konaní," poznamenala Čaputová s tým, že nevidí dôvody pre skrátené legislatívne konanie. Nepresvedčili ju ani argumenty koalície.

Zuzana Čaputová zasahuje! Nevylučuje veto aj podanie na ÚS v prípade rušenia ÚŠP (VIDEO)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevylučuje prípadné veto aj podanie na Ústavný súd (ÚS) SR v prípade rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Uviedla to v piatok. Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevylučuje veto ani podanie na Ústavný súd (ÚS) SR... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vtedy šokovaná nebola?

„Čaputová by sa mala hanbiť! Je v šoku z rušenia špeciálnej prokuratúry. Tej prokuratúry, ktorá systematicky ničí ľuďom život, robí z nevinných kriminálnikov a slúži na prenasledovanie politickej opozície,“  nechápe Mazurek prezidentkinu reakciu.

„Pýtajte sa pani Čaputovej, prečo nebola šokovaná, keď Igor Matovič ako predseda vlády predložil do Národnej rady za vládu zmenu ústavy pri odobratí ľudských práv miliónom občanov Slovenskej republiky. Menilo sa to pozmeňujúcim návrhom bez diskusie, za niekoľko hodín!,“pripomína Mazurek. Ten pripomína, že vtedy prezidentke nevadilo porušenie všetkých zásad, ktorými sa „trhala Ústava“ a odvíja sa od toho množstvo ďalších zákonov.

Za igelitovou zábranou

„A Čaputová čo urobila v tej dobe? Podpísala to okamžite, promptne,“ pripomína Slovákom Mazurek krok hlavy štátu a nevynecháva ani fakt, že šlo o práva občanov, ktorí boli nútení sa celoplošne testovať a v rámci lockdownov boli obmedzovaní na osobnej slobode.

„V núdzovom stave s hlasmi poslancov, ktorí vtedy boli nakazení a mali zakázané vychádzať z domu. Za nejakým igelitom v Národnej rade to si upravili podľa seba, ako chceli. Menilo sa to pozmeňujúcim návrhom bez diskusie, za niekoľko hodín. A pani Čaputová, ktorej teraz strašne záleží na výkone práva a spravodlivosti, bez hanby tieto veci podpísala. A dnes jej má niekto veriť, že ona to robí z úprimného záujmu o stav demokracie na Slovensku? Že to robí z úprimného záujmu o stav právneho štátu? O právo?,“neverí Mazurek.

Veď vám už nik neverí!

„Že jej úprimne vadí, že špeciálna prokuratúra sa ruší nie preto, že Lipšic a jeho kumpáni nebudú môcť vystrájať a obmedzovať ľuďom práva a pošliapavať ústavné slobody, ale preto, že jednoducho chce, aby zlí zločinci, skorumpovaní politici a nebezpeční extrémisti končili vo väzeniach. Pani Čaputová, hanbite sa! Neverí vám absolútne nikto! Toto divadlo je trápne. Je to fraška. A kto ešte berie vážne, pri takomto dvojakom kilometri správanie sa takýchto politikov, ako je Čaputová, tak musím uznať, že je mimoriadne naivný, a že mi ho je prakticky ľúto,“uzavrel Milan Mazurek.

ZAHRÁVATE SA S OHŇOM! A dokonca nielen na slovenský spôsob!
Rozkaz znel jasne! Nová koalícia vedená SMERom-SSD, ak aj vznikne, nemôže dostať šancu ani len sa nadýchnuť. Tak si povedala opozícia po prehratých voľbách, píše Marián Kéry(Smer-SD) vo svojom statuse na sociálnej sieti. Pošuškali im to na... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik