ZAHRÁVATE SA S OHŇOM! A dokonca nielen na slovenský spôsob!
11 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Rozkaz znel jasne! Nová koalícia vedená SMERom-SSD, ak aj vznikne, nemôže dostať šancu ani len sa nadýchnuť. Tak si povedala opozícia po prehratých voľbách, píše Marián Kéry(Smer-SD) vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Pošuškali im to na ambasáde?

Kéry začína svoj status konštatovaním, že rozkaz, ktorý dostala terajšia opozícia znel jasne! Nová koalícia vedená SMERom-SSD, ak aj vznikne, nemôže dostať šancu ani len sa nadýchnuť. Tieto slová si pravdepodobne pomysleli a medzi sebou aj povedali všetci tí ostrí ficobijci, ktorí tvoria momentálne opozíciu. Je však celkom možné, že im to bolo pošuškané či naznačené napríklad na niektorej zo zahraničných ambasád, zamýšľa sa poslanec.

Nijaké prostriedky im nebudú cudzie! Demokrati sú len vtedy, keď im to vyhovuje

„Podporujeme odporúčanie Európskej komisie neschvaľovať navrhované zmeny v skrátenom legislatívnom konaní bez konzultácií s dotknutými osobami na národnej a európskej úrovni a bez stanoviska Benátskej komisie Rady Európy,“ uvádza sa v stanovisku americkej ambasády k zámeru slovenskej vlády zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry. To z akého dôvodu sa práve americká ambasáda stará do krokov demokratickej vlády suverénneho štátu? Kto sú oni, že si osobujú právo hodnotiť legislatívny proces v druhom štáte? Pýta sa Kéry.

Posledné obvinenie T. Gašpara je potvrdením, že špeciálna prokuratúra je len vykonávateľom pomsty (VIDEO)
V centrále strany SMER – SD sa konala tlačová beseda v zložení právnikov, ktorí tri roky upozorňovali na to, čo sa na Slovensku dialo v trestnom práve. Tri roky predkladania dôkazov a argumentácie spôsobilo, že väčšina ľudí v republike... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Aj táto písaná, či nepísaná podpora americkej ambasády akoby dávala opozícii krídla. Tá už od prvej minúty vzniku vlády ide, ruka v ruke s liberálnymi médiami majúcimi krvavé oči, vláde po krku. Cieľ, vládu zničiť, je jasný. Prostriedky, ktoré k dosiahnutiu cieľa môžu títo zúfalci použiť? Obávam sa, že nič im nebude cudzie, že pôjdu aj za hranicu možného, len aby sa dostali k moci. Demokrati sú len vtedy, keď im to vyhovuje. Ale prehru si priznať nedokážu.“

Iba v totalitných štátoch sa vlády zvrhávali revolúciami

Marián Kéry neupiera opozícii právo na protesty, to je v demokratickom a slobodnom štáte v poriadku, ale súhlasí so slovami publicistky Gabriely Rothmayerovej, že iba v totalitných štátoch sa vlády zvrhávali revolúciami.

Generálna a špeciálna prokuratúra sú podľa vlády v inštitucionálnej vojne

Návrh zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry je však legitímny, pokračuje a dodáva, že nová vláda ním plní jedno zo svojich predvolebných predsavzatí, najmä preto, lebo generálna a špeciálna prokuratúra sú podľa vlády v inštitucionálnej vojne. A ďalej uvádza, že zrušením špeciálnej prokuratúry sa nič nedeje, všetky spisy z nej prejdú alebo pod generálnu prokuratúru, alebo pod príslušnú krajskú prokuratúru.

Marián Kéry, zdroj: FB/MK | Marián Kéry

 
Čo na to kritik Smeru Boris Zala?

Aj Boris Zala, súčasný kritik Smeru-SSD sa dokonca  pre Pravdu vyjadril, že pri vzniku Úradu špeciálnej prokuratúry bola väčšina odbornej verejnosti, stavovských sudcovských a prokurátorských organizácií proti. Tak potom o akom útoku na právny štát tu hovoríme? pýta sa Kéry.  

Médiá si zahrávajú s ohňom

„Opozícia tlačí na pílu. Ten prvý tlak cez verejnú mienku im nevyšiel. „Tisícky“ ľudí na tom hlavnom proteste (paralelný Matovičov pred parlamentom nestojí vôbec za reč) pred Úradom vlády SR v Bratislave, ktoré iné médiá presnejšie vyčíslili na „asi dve tisícky“, je číslo, ktoré signalizuje, že ľudia ich majú po krk. Iné je však nebezpečnejšie. Nie Fico, ale opozícia je valcom, ktorý v demokratických voľbách ľudia jasne zastavili. A niekto by tento valec chcel zase rozbehnúť. Niektoré médiá im v tomto smere neskutočne pridávajú, píšu napríklad to, že „ak by opozícia zotrvala iba pri rečiach v parlamente, na plnej čiare by zlyhala.”

To vážne? Hnať takto, mesiac po demokratických voľbách, ľudí do ulíc? Kto sa tu na Slovensku začína zahrávať s ohňom?“ uzatvára svoj status poslanec.

ZÁHADNÉ ÚMRTIA vo vyšetrovacej väzbe? A Kolíková sa iba NEPOCHOPITEĽNE UŠKŔŇA (VIDEO)
"Poslankyňa Kolíková sa iba nepochopiteľne uškŕňa, keď sa hovorí o smrti ľudí vo vyšetrovacej väzbe. Psychicky narušení jedinci si dokážu odôvodniť všetko, aj násilnosti a sadistické postupy, ak ide o ich politických súperov," tvrdí Tibor Gašpar... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik