NEHORÁZNA AROGANCIA! Neboli úspešní vo voľbách, tak ÚTOČIA NA VLASTNÝ ŠTÁT! Máme ich mená
11 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

AJ TAKÍTO EUROPOSLANCI ZASTUPUJÚ SLOVENSKO V EP! Slovenskí europoslanci v EP zo strán PS, Demokrati, Jablko, KDH - jednoducho Štefanec, Šimečkovci, Bilčíkovci, Hojsíkovci, za mediálnej podpory prezidentky Slovenska a kandidáta na post prezidenta, Korčoka, a podpory veľvyslanca USA na Slovensku, iniciovali na deň 13.12.2023 v EP v Štrasburgu zaradenie špeciálneho bodu do programu, v ktorom sa bude rokovať o porušovaní princípov právneho štátu na Slovensku s návrhom prijatia rezolúcie, o ktorej sa má v EP hlasovať 15.01.2024. Budú žiadať voči Slovensku použitie čl. 7 Zmluvy o fungovaní EÚ, čo by znamenalo sankcie, obmedzenie práva hlasovať, pozastavenie finančných prostriedkov z rozpočtu EÚ pre naše školstvo, poľnohospodárstvo, zdravotníctvo, životné prostredie a iné! Na protislovenské kroky slovenských europoslancov zo stajne progresívcov a liberálov, ktorí sa ešte stále nevyrovnali s výsledkami volieb, upozornil europoslanec Miroslav Radačovský.

Útočia proti vlastnému štátu!

"Títo europoslanci žiadajú voči Slovensku sankcie, obmedzenie práva hlasovať, pozastavenie finančných prostriedkov z rozpočtu EÚ pre naše školstvo, poľnohospodárstvo, zdravotníctvo, životné prostredie a iné. Ale týmto vyššie menovaným europoslancom je to jedno. Neboli úspešní vo voľbách, nech teda trpí celé Slovensko," krúti hlavou Radačovský.

Z tohto zoskupenia útočiacich jedincov proti vlastnému štátu, proti vlastným občanom, ale aj neúctivým a dehonestujúcim k ostatným, inak rozmýšľajúcim slovenských europoslancom, ide doslova hrôza. Ich pokrytectvo nemá medze. Teraz sa obracajú na europoslancov z cudzích štátov, podporu im vyjadril prostredníctvom svojho zástupcu aj iný štát - USA, prízvukuje politik.

Aj tak budú žiadať hlasy od občanov Slovenska

"Čuduj sa svete, a v blížiacich sa eurovoľbách napriek tomu budú žiadať hlasy od občanov Slovenska. Tak toto je už nehorázna arogancia. A nikto iný, len Vy, občania Slovenska, môžete rozhodnúť, aby takíto ľudia odišli do zabudnutia a raz a navždy prestali Slovensku a jej občanom v zahraničí škodiť. Nie nadávkami alebo napľutím do tváre, ale dôstojným a demokratickým spôsobom. Jednoducho ich nevoliť v nadchádzajúcich voľbách do EP a nedať im svoj hlas v prezidentských voľbách," apeluje Radačovský.

Podľa neho nech by boli problémy na Slovensku akékoľvek, vyriešime si ich sami a je neprípustné, aby europoslanci, zastupujúci Slovensko v EP, sa dožadovali sankcií voči vlastnému štátu, voči vlastným občanom len preto, že neboli úspešní vo voľbách.

Miroslav Radačovský má na súčasnú situáciu v Afganistane jasný názor. Zdroj: TASR

"A pokiaľ je opozícia toho názoru, že závažnú trestnú činnosť korupcie a inú závažnú trestnú činnosť je spôsobilý vyšetrovať jediný politický nominant, špeciálny prokurátor Lipšic aj s niekoľkými prokurátormi a asi šiestimi ním vybratými vyšetrovateľmi, tak tento názor je úplne zvrátený. Na Slovensku je množstvo prokurátorov, vyšetrovateľov, či už na krajoch alebo okresoch, ktorí sú schopní a odborne zdatní takúto trestnú činnosť vyšetrovať. Nakoniec, tak to bolo aj pred vznikom Špeciálnej prokuratúry, ktorá vôbec nemala vzniknúť, a to vrátane Špecializovaného trestného súdu. A keď už vznikla, tak je ju potrebné okamžite zrušiť a nie v skrátenom legislatívnom konaní, ale do 24 hodín, pretože jej fungovanie predstavuje anomáliu v demokratickom právnom štáte a Európska komisia by si mala ctiť princípy právneho štátu a nemala by do toho Slovensku zasahovať," myslí si europoslanec.

"Takýto názor som mal ešte ako sudca pred 20 rokmi, keď tieto špeciálne inštitúty vznikli. Žiaľbohu, aj súčasná vládna koalícia takúto anomáliu roky rešpektovala," uzavrel Radačovský.

Monika Beňová: Budem sa venovať zákernostiam opozície v EÚ! Sú nechutní a totálne bezcharakterní
Europoslankyňa Monika Beňová (SMER - SSD) sa rozhovorila na sociálnej sieti. Informuje, že v EP bol predložený návrh na rokovanie o Slovensku. Beňová zdôrazňuje, že sa bude venovať zákernostiam opozícii v EÚ a vysvetlilal, prečo sú nechutní a... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik