Hlas ľudu: Lucia, bruselská panička, si hľadá azyl
03 | 12 | 2023 I Mária Škultétyová

Lucia chváli Andreja a teplých mužov,  za ministerku by chcela bežnú ovcu z Očovej. Takéto sprostosti z Bruselu vypisuje ministerke kultúry. Píše aj Erikovi Kaliňákovi. A zastrája sa, že napíše aj Róbertovi, Andrejovi a Štefanovi. Lebo: „Ja píšem iným a iní píšu mne. Niekedy len stroho, polopatisticky - blbá maturantka, rapavá cigánka alebo škaredý chlap, ktorý Martine či Štefanovi nesiaha ani po zarastený nehet na palci ich urodzenej konzervatívnej nohy. Od Ježiška by chceli smrť liberálov alebo aspoň to, aby ma ako vítačku migrantov naraz znásilnilo 10 migrantov do explicitne vymenovaných otvorov.“

Bruselská panička

Lucia sa tvári ako ten najlepší a najdokonalejší človek. Bruselský človek. Naše kritizuje a cudzie chváli. My sme len včera vyšli z jaskyne, sme tupí, negramotní,  nevieme sa správať. Ani naši poslanci sa nevedia správať. No v Bruseli je to iné, kultúrne.  Až na Uhríka a jemu podobných.

A vypisuje

Erikovi Kaliňákovi píše, že kedysi mala psa. Nebol to žiadny alfa samec, len taký malý guláš, čo sa stále usmieval. Mal však jednu zlú vlastnosť, pchal sa medzi starších psov a takmer vždy dostal po čumáku. Podobnosť medzi malým gulášom a Erikom nehľadajte. Ak ju vidíte, je to náhoda. To len tak na okraj.

Vraj by mu ináč ani nepísala, ale musí. Musí mu povedať, že sa hanbí za to, ako v českej televízii robil hanbu Slovensku. Hanbí sa, že do ČT išiel nepripravený. Erik podľa nej verejne reprezentoval žalostný úpadok jej krajiny pod vedením svojho šéfa, svojho strýka a ich nekultúrnej bandy. 

Komentár venovaný Erikovi končí poznámkou: „Poznajúc vášho strýka, neviem, prečo ma vaše vystupovanie udivuje. Práve ja by som mala vedieť, že JABLKO nepadá ďaleko od stromu. Akurát sa držte ďalej od slovenských výbehov, milý Erik.“

Chváli Andreja a teplých mužov

Kritizuje ju za jej postoj k tesným slipom v reklame aj za to, že ju v Slovenskom rozhlase pobúril obraz teplých mužov od Andreja Dúbravského. A nasledujú slová chvály a obdivu k talentovanému umelcovi, ku ktorému sa ako laička umenia hanbí aj priblížiť. Ale je pyšná, že spolu s ním má rovnakú národnosť. A to aj napriek tomu, že od volieb si kladie otázku, či sú jej hodnoty kompatibilné s przniteľmi jej krajiny, umelcov, slovenčiny, tesných slipov, teplých ľudí a bryndzových halušiek.

A ďalej poúča a stúpa jej do svedomia

„Ste ministerka kultúry. Andrej Dúbravský je kultúra. Jeho obrazy sú kultúra. Bez kultúry nemáte rezort. Bez ľudí ako Andrej ste bez práce. Kultúra nie je definovaná (ne)vkusom jednej ženy, ani keď je ministerkou.

Dúbravského obraz môžete zvesiť zo steny rozhlasu, môžete opľúvať jeho meno vo vašich dezinformačných glosách a podpriemerných statusoch. On už navždy zostane súčasťou kultúry. Slovenskej, aj tej svetovej.

Bude tomu tak ešte dlho po tom, ako vás už o historicky celkom malú chvíľočku vystrieda vo funkcii niekto iný. Snáď niekto zorientovanejší v kultúre ako vy. Po vás nám urobí radosť aj bežná ovca z Očovej bez ambícií ničiť umenie a maľovať samu seba.“

A nakoniec niečo pozitívne: Lucia si hľadá azyl

Od posledných volieb má silný pocit, že na Slovensko nepatrí. Neviem ako vy, ale ja ten pocit mám už dávno.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik