S MÄSOM SA ROZLÚČTE! OSN vo štvrtok vydá edikt
29 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Kam to až dospelo?! Agentúra OSN vydá vo štvrtok edikt, ktorým prikáže prosperujúcim západným krajinám zachrániť planétu zastavením konzumácie mäsa a prijatím vegánskych alternatív, informuje americký portál Breitbart.

Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) predznamenala zverejnenie cestovnej mapy s globálnymi potravinovými odporúčaniami, ktoré má byť doručené počas dvojtýždňového klimatického summitu COP28 v Dubaji.

Prvý dokument FAO svojho druhu povie bohatým národom, že „nadmerne konzumujú mäso“, a aby obmedzili jeho príjem ako súčasť širšieho globálneho úsilia o zníženie emisií skleníkových plynov prijatím alternatívnych zdrojov bielkovín, uvádza Bloomberg. Rastlinná strava je potrebná ako súčasť celosvetového tlaku na vylúčenie mäsa zo strany mnohých vládnych a mimovládnych orgánov.

Vraj nastal čas ukončiť chov dobytka

Medzitým budú musieť rozvojové krajiny zlepšiť svoje metódy chovu dobytka, aby boli v súlade s globálnymi normami agropotravinárskeho priemyslu, ako to diktuje agentúra OSN so sídlom v Ríme.

„Neúspech popredných mäsových a mliečnych spoločností pri znižovaní emisií podčiarkuje naliehavú potrebu väčšieho zamerania politiky na potravinársky a poľnohospodársky sektor,“ povedal Jeremy Coller, predseda a zakladateľ FAIRR Initiative, siete investorov, ktorá spolupracuje s finančnými inštitúciami na podpore poľnohospodárstva šetrného ku klíme na celom svete, uvádza sa v nedávnom vyhlásení, na ktoré sa odvoláva Fox News.

Chov hovädzieho dobytka, foto: Pixabay

Coller uviedol, že nastal čas ukončiť emisie metánu spojené s chovom zvierat. „Emisie z potravinového systému si zaslúžia miesto v hornej časti tabuľky spolu s energiou a dopravou, pretože predstavujú približne tretinu emisií skleníkových plynov a 40 % metánu,“ pokračoval.

"Investori dúfajú, že vôbec prvé zverejnenie cestovnej mapy pre potraviny a poľnohospodárstvo na COP28 tento mesiac bude katalyzátorom prechodu na 1,5 stupňa a udržateľnejší potravinový systém."

Tešme sa! Budúcnosť bez mäsa

Svetové ekonomické fórum (WEF) sa tiež nachádza v popredí hnutia budúcnosti bez mäsa a tvrdí, že ľudia by sa mali rozhodnúť pre „klimaticky prospešnejšie potraviny“, ako sú morské riasy a kaktusy a zároveň sa odvrátiť od mäsa.

Samit COP28 bude oslavovať 10. decembra Deň potravín, poľnohospodárstva a vody, vôbec prvý deň venovaný potravinovým systémom, ktoré zahŕňajú čokoľvek od toho, ako sa potraviny pestujú, spracúvajú, distribuujú, konzumujú alebo vyhadzujú.

Klimatická aktivistka, foto: Shutterstock

Stravovanie na elitnom stretnutí COP 28 bude z dvoch tretín rastlinné, sľubujú organizátori. Tí očakávajú, že na dubajské výstavisko Expo City sa na COP 28 zíde viac ako 70 000 ľudí: aktivisti, miliardári, prezidenti, domorodí vodcovia, hollywoodski zabávači, obchodní manažéri, monarchovia a diplomati, ktorí prilietajú zo všetkých kútov sveta, aby vyjadrili svoje spoločné znepokojenie nad budúcnosť planéty.

Väčšinou budú prilietať súkromnými lietadlami... Aké typické! To našej Zemi určite neuškodí. Podľa globálnej elity určite menej, ako prd*nie kráv. Vivat zdravý rozum!

SULÍK VYSVETĽOVAL DUBAJ. Šéf NKÚ reaguje: To, že tam všetci radi chodili, nás NEZAUJÍMA! (VIDEO)
Sulíkovo „dubajské šafárenie“ je vyčíslené. Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) koncom minulého týždňa prezentoval svoje zistenia, podľa ktorých vypitý bar bol zrejme jedným z menších prehreškov. Ešte v piatok (24. 11.) sa Richard Sulík (SaS) nechcel... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik