Už poznáme novú cenu plynu: ROZHODNUTIE ÚRADU JE ŠKANDALÓZNE! Hovorí Saková
28 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Ľudia nemusia mať obavy! Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) schválil pre SPP ceny plynu od Nového roka. S týmto rozhodnutím však nesúhlasí ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas SD).

Prví hráči na trhu s plynum potvrdzujú to, pred čím odborníci varovali už v priebehu roka: regulátor schválil ceny plynu v takej výške, že ak nezasiahne vláda, domácnosti od januára 2024 zaplatia za dodávky plynu o 125 percent viac.

Aktuálne platná legislatíva hovorí, že predajca je povinný do konca novembra, teda 30 dní vopred, zákazníka informovať o zvýšení cien. Tie sú známe pre SPP – zverejnil ich ÚRSO. Tarifa pre domácnosti by mala narásť približne o 125 percent oproti aktuálnym cenám.

Saková zasahuje

"Slovenské domácnosti nebudú za plyn platiť viac ako v minulom roku. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví vydal cenové rozhodnutia o plyne skôr, ako vláda rozhodne o kompenzáciách pre ceny domácností. To nie je akceptovateľné," uviedla ministerka na sociálnej sieti.

Dodáva, že ministerstvo hospodárstva má pripravené všetky potrebné kroky na to, aby vláda už na prvom decembrovom rokovaní schválila nariadenia, ktoré garantujú slovenským domácnostiam stabilné ceny plynu. "Nekoordinovaný postup nominantov predchádzajúcej vlády na Úrade pre reguláciu sieťových odvetví nie je v súlade s politikou a štandardmi, ktoré presadzuje súčasné vedenie rezortu," prízvukuje hlasáčka.

Priorita celej novej vlády

Stabilné ceny elektriny a plynu pre domácnosti sú prioritou celej novej vlády, presviedča ministerka. "Preto sme spoločne s ministerstvom financií, predsedom vlády a predsedom parlamentu vyrokovali riešenie, ktoré vláda bude môcť už o týždeň predstaviť."

"Považujem za veľmi neštandardné, že dnes sú slovenské domácnosti zbytočne stresované rozhodnutiami, ktoré reálne nevstúpia do platnosti. Ľudia nemusia mať obavy, dodržíme sľuby ktoré sme dali pred voľbami a ceny energií neporastú," uzavrela Saková.

SCHVÁLENÉ! TAKTO sa zvýši cena plynu
Prví hráči na trhu s plynum potvrdzujú to, pred čím odborníci varovali už v priebehu roka: regulátor schválil ceny plynu v takej výške, že ak nezasiahne vláda, domácnosti od januára 2024 zaplatia za dodávky plynu o 125 percent viac. Portál... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik