Šutaj Eštok: HAMRAN BOL POSTRACH! Už mám stálu náhradu
21 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) už vybral stáleho policajného prezidenta! Ako uviedol, bývalý policajný prezident Štefan Hamran sa netešil na svojom poste rešpektu, či dokonca obľúbenosti. Jeho osoba u jeho vlastných kolegov vyvolávala skôr obavy o vlastnú budúcnosť. Eštok preto vyberal pozorne, aby už nemusel na tomto vysokom poste nikoho meniť. A my poznáme meno!

Policajným prezidentom bude Ľubomír Solák, momentálne vykonávajúci úlohu dočasného prezidenta. Minister vnútra sa spolieha na jeho dlhoročné skúsenosti a považuje ho za osobu na pravom mieste, o čom hovoril aj v relácii televízie Markíza, Na telo. Solák je osobou, na ktorú mieni sústrediť hlavnú pozornosť v súvislosti s funkciou policajného prezidenta. Predtým však bude musieť prejsť oficiálnou previerkou. Tú zabezpečí bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, informuje Pluska. 

"Spojím sa s predsedom brannobezpečnostného výboru, aby mi dal nejaký termín na zvolanie výboru, kde prejde riadnym vypočutím," uviedol minister. Bol by rád, keby sa vypočutie uskutočnilo čo najskôr.

Tento fakt určite nebude po vôli súčasnej opozícii.

Žiadne čistky. Očista!

Minister vnútra nepatrí medzi obľúbencov opozície, o čom hovorí aj skutočnosť, že je prvým z vládneho kabinetu, čeliacim pokusu o odvolanie. Rozhodné a nekompromisné správanie nie je pochuti ani jednej z opozičných strán. Jeho aktivita je označovaná termínom čistky.

Poslanci strany Oľano – dnes Hnutie Slovensko veľmi rýchlo zabudli na ich priam inkvizičné praktiky a činnosť, hodnú definície politické procesy. Dopadom ich konania boli priam hrdelné skutky. Tie majú na svedomí život generála Lučanského i mnohé psychické traumy vypočúvaných počas kauzy Kajúcnici.

Ľubomír Solák, M.Š. Eštok, foto: TASR

Augiášov chliev treba vyčistiť

Eštok je pevne presvedčený, že ak sa neurobí na policajnom prezídiu poriadok, zostanú tam osoby, majúce na svedomí zločiny. Za tie sú oficiálne trestne stíhaní. Táto skutočnosť zohráva výraznú úlohu v spochybniteľnosti vážnosti polície v očiach obyvateľov i zákona samotného.

Preto bude neústupčivo konať v prospech spravodlivosti i napriek pokusom o zbavenie jeho pozície vo vládnom kabinete. Napokon, táto aktivita s najväčšou pravdepodobnosťou zožne v parlamente neúspech, pretože koaličné strany sú pevne presvedčené, že Matúš Šutaj Eštok ako minister vnútra koná správne, racionálne a zodpovedne.

A ide sa znova odvolávať!

Progresívne Slovensko, SaS, KDH a hnutie Slovensko zvolávajú spoločnú tlačovú konferenciu. Uskutoční sa v stredu 22. novembra o 10.00 hodine. Téma bude už obvyklá: Návrh na odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka.

S ministrom SÚHLASÍ aj dekan právnickej fakulty: MUSEL TO UROBIŤ! (VIDEO)
S POSTAVENÍM POLICAJTOV MIMO SLUŽBU SÚHLASÍ AJ DEKAN PRÁVNICKEJ FAKULTY UK! Eduard Burda, autorita v oblasti práva, vysvetľuje, že postaviť obvinených policajtov mimo službu bolo jediné možné riešenie. "Ako som povedal už mnohokrát, zákon musí... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik