Robiert Fico: Konšpirátori z Denníka N zase klamali!
20 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Konšpirátori z Denníka N zase klamali, konštatuje predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD) na Facebooku po tom, ako musel zmienený denník uverejniť ospravedlnenie a opravu vlastného článku.

Oprava

„Robert Fico upozornil na Facebooku, že Denník N v nedeľnom texte nesprávne interpretoval jeho slová o voľbách. Fico na straníckom sneme nehovoril, že vedenie strany sa má pripraviť na predčasné parlamentné voľby, ale na voľby vedenia strany. Za chybu sa ospravedlňujeme,“uverejnil opravu Denník N v pondelok pred 16-tou hodinou opravu, pričom upozornil, že stále platí informácia, že po budúcoročných prezidentských voľbách politická mapa Slovenska môže prejsť zásadnou zmenou.

Strata času

„Hádam sa nám už nikto nečuduje, prečo považujeme komunikáciu s týmto plátkom za zabitý čas! Kde môžu, tam zaklamú, len aby nás očiernili. A keď ich nachytáme, tak sa takto na tajňáša opravia. Nemá to s nimi žiaden zmysel…,“myslí si Robert Fico.

Ústa si zavrieť nedajú

„Fico si asi myslí, že úrad vlády je jeho súkromné sídlo a on sa tam môže správať ako doma. Mýli sa. Zvolili ho ľudia ako svojho zástupcu. Je tam na presne určený čas a zákony mu veľmi jasne určujú, čo môže a nemôže robiť,“ napísal ešte v ten istý deň šéfredaktor v článku Fico nám nezavrel dvere a nezavrie nám ani ústa s tým, že Fico si nemôže dovoliť odmietať médiá bývalého mainstreamu, lebo to by znamenalo, že odmieta aj voličov, ich divákov a čitateľov.

Chce niečo celkom iné, ako zatvárať ústa

„Našou povinnosťou nie je strážiť ich objektívnosť, ale našim právom je ich ignorovať, ak svojim správaním porušujú svoju základnú zákonnú povinnosť pravdivo, včas a všestranne informovať,“ upozornil Fico na záver svojho statusu.

Prichádza kvílenie z Denníka N
Zákon prikazuje premiérovi SR Robertovi Ficovi (Smer-SD), aby informoval všetky médiá. V reakcii na rozhodnutie predsedu vlády prerušiť komunikáciu s vybranými médiami to uviedol šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný. "Som presvedčený, že porušuje... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!