Obrovská povodeň v Dominikánskej republike! Svet sa modlí za Santo Domingo!
20 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Najmenej 21 obetí vrátane troch detí si vyžiadali prívalové dažde a následné povodne, ktoré za posledných 48 hodín postihli Dominikánsku republiku, informovali úrady v nedeľu. Prezident Luis Abinader zrážky označil za "najsilnejšie v dejinách krajiny". Informujeme o tom na základe správy agentúry AFP.

Evakuovať museli približne 13.000 ľudí. Štyri obete sú občanmi Spojených štátov, traja mŕtvi sú zo susedného Haiti. Silné dažde spôsobené tropickou tlakovou nížou poškodili v tejto karibskej krajine infraštruktúru, niekoľko budov sa zrútilo. Úrady vyhlásili vo väčšine z 32 provincií núdzový stav.

Deväť ľudí zahynulo, keď sa na niekoľko vozidiel idúcich po hlavnej ulici v hlavnom meste Santo Domingo zrútil betónový múr. Očakáva sa, že dážď bude v niektorých oblastiach pokračovať aj počas nasledujúcich 24 hodín. Do stredy v krajine prerušili vyučovanie v školách.

Rusko udrelo kazetovými bombami (VIDEO)
Rusko masívne udrelo kazetovou muníciou na pozície ukrajinských ozbrojených síl. Na internete sa objavilo prvé video útoku kazetovej bomby RBK-500 na ukrajinské pozície. Kazetové bomby Ruská armáda použila kazetové bomby RBK-500 v zóne... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!