Advokát Bezák: Lipšic manipuluje verejnú mienku
18 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

V stredu (15.11.) prišiel na tlačovej besede špeciálny prokurátor Daniel Lipšic s informáciou, že nahrávka Smeru bola zmanipulovaná. V piatok Erik Kaliňák (Smer-SSD) vysvetlil, v čom spočívajú vyčítané „manipulácie“. Advokát Martin Bezák dokonca tvrdí, že ten, kto manipuluje, je Daniel Lipšic. Nemanipuluje však nahrávky, ale verejnú mienku.

Robert Fico zase raz „urobil vietor“. Tentokrát ho spustila nahrávka z roku 2020, ktorú potvrdil aj advokát jedného z jej aktérov, bývalého policajta Mariána Kučerku. Daniel Lipšic a jeho expertíza však tvrdia, že bola zmanipulovaná. Kučerkov advokát nesúhlasí a nesúhlasí ani podpredseda Smeru Erik Kaliňák.

Kučerka na nahrávke s prokurátormi

Predseda Smeru zverejnil nahrávku z novembra 2020, na ktorej je zachytené stretnutie expolicajta Mariána kučerku so špeciálnymi prokurátormi Ondrejom Repom a Michalom Šúrekom. Podľa nahrávky hlasy podobné prokurátorom tlačili Kučerku do priznania sa k skutkom, z ktorých bol podozrivý s tým, že hlas podobný Repovi mu položil otázku, či chce „s*ť krv, ako Lajo Makó.“

Daniel Lipšic mal tlačovú besedu o premiérovi Robertovi Ficovi
Posudok Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru dokazuje, že prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) boli obeťou nevyberavých útokov politicky exponovaných osôb na základe zmanipulovaných zvukových záznamov. Na stredajšom... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Lipšic ponúka expertízu

„Postprodukcia sa robí v Hollywoode, nie v rámci trestného stíhania, konania či tlačových konferencií,“ povedal na stredajšej (15. novembra) v rámci tlačovej besedy špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Ten čítal aj z posudku Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru, podľa ktorého má nahrávka trvanie minútu a 55 sekúnd, zvukový záznam nie je ucelený z hľadiska obsahovej ani technickej analýzy. Nahrávka sa teda začínala aj končila počas prebiehajúcich rečových prejavov. Experti upozornili tiež na rôzne úrovne hlasitosti s tým, že nahrávka bola upravovaná.

Kučerkov advokát nahrávku potvrdil

„Toto vyjadrenie JUDr. Daniela Lipšica pritom bolo zverejnené bez toho, aby môjmu klientovi, alebo mne ako jeho obhajcovi, bolo umožnené vyjadriť sa k nemu, a tiež bez toho, aby boli uvádzané tvrdenia akýmkoľvek spôsobom overované a objektivizované... Môj klient Ing. Bc. Marián Kučerka vie potvrdiť, že zverejnená časť zvukového záznamu zachytáva jeho „stretnutie“ s prokurátormi JUDr. Ondrejom Repom, PhD. a JUDr. Michalom Šúrekom spôsobom, akým k nemu skutočne došlo,"reagoval pre Plusku advokát policajta Kučerku Martin Bezák. Ten tvrdí, že Lipšicove vyjadrenia vníma, ako snahu manipulatívnym spôsobom spochybniť podozrenie, že jemu podriadení prokurátori konali voči Kučerkovi protiprávne.

Kaliňák v tom má jasno: LIPŠIC KLAME! Je to podvodník, ktorý sa neštíti ničoho
Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák odmieta, že by strana manipulovala s nahrávkou prokurátorov. Poukázal na to, že bola upravená pre mediálne účely, o čom sami informovali, ale jej kontext sa nijako nemenil. Špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Takto sme s videom manipulovali

Deň po tlačovej besede Daniela Lipšica, Erik Kaliňák zverejnil video, v ktorom nie len vysvetlil, ale doslova ukázal, ako sa „manipulovalo“ so spornou nahrávkou. Tá bola len skrátená a bola zjednotená hlasitosť. Podpredseda Smeru si však myslí, že toto sú už len zúfalé klamstvá tých, ktorí sa inak očistiť nevedia.

Kaliňák vyzval bývalý mainstream

V závere svojho videa Erik  Kaliňák vraví, že neverí, že by médiá boli Lipšicom oklamané , skôr  si myslí, že jeho lži vedome šírili. Ak však tvrdia, že chcú len objektívne informovať verejnosť, majú  teraz takú možnosť. Môžu zverejniť , že na čele špeciálnej prokuratúry stojí podvodník , ktorý sa neštíti žiadnej podlosti.

„Máte unikátnu možnosť dokázať, že nie ste len ovečkou v Lipšicovom mediálnom stáde, ale s objektívnym informovaním verejnosti to myslíte naozaj vážne," uzatvára a ponúka možnosť vypočuť si celú nahrávku s titulkami.

LIPŠICOVEJ ORGANIZOVANEJ SKUPINE PRIHÁRA! Médiá si môžu vypočuť celú nahrávku. Príjmu výzvu? (VIDEO)
Lipšicovi a jeho kumpánom TEČIE DO TOPÁNOK, a tak im MEDIÁLNE STÁDO musí pomáhať! Erik Kaliňák (Smer-SD) vo svojom najnovšom facebookovom statuse zverejnil video, v ktorom podáva dôkaz, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa v boji proti Smeru... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik