BETLEHEM RUŠÍ VIANOCE! (FOTO)
16 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Namiesto toho bude oslavovať „mučeníkov“ Hamasu. Mesto Betlehem na západnom brehu Jordánu odstránilo všetky vianočné ozdoby z miesta uctievaného ako miesto narodenia Ježiša Krista, informuje americký portál Breitbart. "Naši ľudia v Gaze sú chladnokrvne masakrovaní a zabíjaní. Preto vôbec nie je vhodné organizovať takéto slávnosti, kým sa v Gaze odohráva masaker a na Západnom brehu sa útočí," uviedol magistrát mesta.

"Magistrát mesta Betlehem oznámil demontáž vianočných ozdôb inštalovaných pred niekoľkými rokmi v mestských štvrtiach a odstránenie všetkých slávnostných prejavov na počesť mučeníkov a v solidarite s našimi ľuďmi v Gaze," napísal magistrát na Facebooku.

Denník The Daily Telegraph uvádza, že hovorca vyhlásil: „Dôvodom je všeobecná situácia v Palestíne; ľudia nie sú naladení naozaj na žiadne oslavy, sú smutní, nahnevaní a rozrušení; naši ľudia v Gaze sú chladnokrvne masakrovaní a zabíjaní. Preto vôbec nie je vhodné organizovať takéto slávnosti, kým sa v Gaze odohráva masaker a na Západnom brehu sa útočí."

„Tento rok je situácia v Betleheme bezprecedentná a nálada a vibrácie sú mimoriadne smutné, a to je presne to, čo by mal svet vidieť a uvedomiť si, že to nie sú normálne okolnosti.

"Betlehem by mal vyslať vlastné posolstvo sústrasti a smútku."

Ľudia sa zhromažďujú na námestí Manger Square, pri kostole Narodenia Pána, ktorý sa tradične považuje za miesto narodenia Ježiša Krista, v meste Betlehem na západnom brehu Jordánu, sobota 24. decembra 2022. (AP Photo/Mahmoud Illean)

 

Niektoré modlitby a náboženské obrady budú stále povolené, uviedla LBC, avšak tradičný vianočný stromček a sviatočná výzdoba na námestí Manger Square, na ktorom sú vianočné ozdoby už od začiatku moderných osláv vianočných sviatkov, boli odstránené.

Nie je to prvýkrát, čo bol Betlehem použitý ako miesto protestov počas Vianoc

V roku 2017 Palestínska samospráva reagovala na oficiálne uznanie Jeruzalema ako hlavného mesta Izraela prezidentom Donaldom Trumpom ohnivým odsúdením a zhasnutím svetiel na vianočných stromčekoch.

Betlehem má približne 25 000 obyvateľov, ale pred Vianocami priťahuje tisíce turistov z celého sveta, vrátane kresťanov, ktorí idú na púť na Manger Square.

NEMCI V PANIKE! Čo ich tak desí?
Vyústi konflikt v Gaze do teroristických útokov v Európe? Väčšina Nemcov sa bojí, že masové teroristické útoky v dôsledku vojny medzi Izraelom a Hamasom prídu práve do Nemecka. Čo je však zarážajúce, nie sú to teroristické útoky, ktoré Nemcov... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik