EXKLUZÍVNE PRE HLAVNÝ DENNÍK: Jozef Banáš: Igor Matovič je prírodný úkaz
10 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Nechce sa mi písať o politike, lebo to je negatívna energia. Igor Matovič je prírodný úkaz," aj toto boli témy, o ktorých sa exkluzívne pre Hlavný denník v spolupráci s portálom Online Tu a Teraz, zmienil v rozhovore spisovateľ Jozef Banáš.

Podľa Banáša nemá zmysel písať veci, ktoré sú uhladené a politicky korektné.

Banáš je presvedčený, že keby médiá boli bývali objektívne, tak to Fico vyhrá na 40 percent aj s Petrom Pellegrinim. 

"Lebo tie médiá boli totálne proti nim, jendnostranne orientované. A prepálili to a už toho bolo toľko, že oni boli v tej svojej bubline uzavretí a nevnímali realitu mimo nej," vysvetľuje Banáš.

Aktuálne im podľa neho nedošlo že sa stávajú súčasťou významného hisotrického obdobia a že tieto voľby prišlil v čase, keď svet nie je v rovnováhe.

Západná civilizácia podľa spisovateľa Banáša končí. Dominovať bude ženský element, odpustenie, tolerancia láska a spoločenská podpora medzi sebou.

Toto je podľa Banáša šanca pre Slovensko, ktoré môže zohrať významnú medzinárodnú úlohu.

"Myslím si, že máme šancu v globálnom kontexte mať veľmi významnú úlohu," vysvetľuje Banáš.

"Veľkosť v politike sa nemeria podľa toho, kto ako svojho súpera udupe, ale ako si ho získa svojimi činmi. Nielen slovami, ale aj činmi," zdôrazňuje Banáš.

"Sme v epicentre kuca - paca, ktorá vyvrcholí voľbami prezidenta v U.S.A.. Dovtedy bude už Zelenskyj zabudnutý," zdôrazňuje Banáš. "Ja Trumpa vnímam sympaticky, pretože napísal jednu senzačnú knihu: Myslite vo veľkom a bavte sa. Funguje to. V knihe sa prejavuje aj jeho povaha, je to tvrdý chlapík, ale neskutočný biznismen, tvrdý a férový biznismen. Napriek svojmu veku má energiu. V danej situácii mi je sympatický už len preto, že hovorí, že keď sa stane prezidentom, do 24-tich hodín končí vojna na Ukrajine," vysvetľuje Banáš.

Podľa Banáša aktuálne sa uvádza systém do rovnováhy. Každý je taký zdravý, aká je zdravá jeho najslabšia bunka. Každý z nás má možnosť ovplyvniť rovnováhu, postaviť sa na stranu dobra, alebo zla. Pokiaľ to dobre nerozozná, aj tak sa bude konať," dodáva Banáš v závere príspevku.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik