Eštokovu reakciu Šimečka NEPREDÝCHA! KDE STE BOLI, KEĎ... (VIDEO)
09 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Len čo vláda ako celok získa v parlamente dôveru, opozičné Progresívne Slovensko (PS) okamžite podá návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD). Avizuje to predseda PS Michal Šimečka. Eštok na Šimečkovi v reakcii vo videu nenechal nitku suchú.

Progresívcom sa vôbec nepáčia "čistky" v polícii, dvolanie a preloženie policajného prezidenta Hamrana do Popradu bolo podľa nich hanebné a postavenie vyšetrovateľa Jána Čurillu a jeho kolegov mimo služby nezákonné. Jednoducho Šimečka je z aktivít nového ministra vnútra doslova pohoršený!

POHORŠENÝ PÁN ŠIMEČKA, KDE STE BOLI DOTERAZ?

Na túto Šimečkovu pohoršenosť odpovedá vo videu na sociálnej sieti sám minister - Matúš Šutaj Eštok. V skratke mu v prvom rade osviežil pamäť. A prízvukuje, že kým sa na Slovensku diali neprávosti, Šimečka si užíval teplý a dobre platený flek v európskom parlamente. 

„Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?“ pýta sa hneď v úvode Šutaj Eštok, ktorý má vzápätí na „pohoršeného“ pána Šimečku po jeho posledných vystúpeniach pár otázok. „Kde ste boli, pán Šimečka, keď policajné komando vykoplo dvere bývalému riaditeľovi SIS a v byte bolo jeho zdravotne postihnuté dieťa? Kde ste boli, pán Šimečka, keď podobné komando vyvalilo dvere na byte súčasného šéfa inšpekcie. Hoci v tom byte ani nebol a vyvalilo ich skôr, ako ich jeho syn stihol otvoriť,“ spúšťa minister vnútra lavínu otázok.

Šutaj Eštok DODÁVA DÔKAZ: Zákon bude platiť pre všetkých rovnako! (FOTO)
Vláda Roberta Fica unáša právny štát. Personálne nominácie na ministerstvách a čistky v polícii sú dôkazom, že jediným cieľom novej vlády je pomsta a zastavenie vyšetrovania korupčných káuz. Skonštatovala to exministerka Mária Kolíková. Minister... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Kde ste boli, pán Šimečka, keď desiatky kukláčov so samopalmi vtrhli do sídla súkromnej firmy a celý národ sa zabával na tom, že sa ani len nepomestili do výťahu? Kde ste boli, pán Šimečka, keď policajti okázalo a pred kamerami zasahovali u neozbrojených ľudí, hoci podozrenia voči ním sa dodnes nepotvrdili?"

V zápätí Eštok poznamenáva, že presne vie, kde Šimečka bol: "Sedeli ste v Európskom parlamente za desiatky tisíc eur mesačne a neunúvali ste sa jedným jediným slovom upozorniť v zahraničí, že na Slovensku je polícia zneužívaná ako nástroj politického boja voči opozícii."

Šimečkov najlepší priateľ - OĽaNO

„A dnes idete spolu s vašimi tlačovými orgánmi nariekať nad tým, že policajná inšpekcia zastavila svojho príslušníka pri vedení služobného motorového vozidla, hoci na to nemal povolenie nadriadeného. Pokojne ma odvolávajte a rozprávajte pritom o akejsi politickej kultúre. Ak sa vám zdá kultúrne odvolávať ministra vlády, ktorá ešte ani nemá dôveru parlamentu,“ odkazuje šéf rezortu vnútra.

„Úplne chápem vaše tlačové orgány (Denník N, SME, Aktuality, TV Markíza, pozn. red.), ktoré napísali, že opozícia musí kričať, a tak poslušne kričíte, len tie reči o politickej kultúre sa k tomu vôbec nehodia,“ prízvukuje Šutaj Eštok.

PS chce ODVOLÁVAŤ Šutaja Eštoka! NESKÚSENÍ politici navrhujú POLITICKÉ ABSURDITY, reaguje Hlas
Len čo vláda ako celok získa v Národnej rade (NR) SR dôveru, opozičné Progresívne Slovensko (PS) je pripravené okamžite podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD).... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Na záver minister vnútra gratuluje „naštartovanému“ kritikovi Michalovi Šimečkovi k novému „kamošovi“ a menovcovi, poslancovi Michalovi Šipošovi z hnutia Slovensko (bývalé OĽaNO, pozn. red.). 

„A k novým spojencom matovičovcom. Ak ešte niečo o politickej kultúre neviete, oni vás to rýchlo naučia. Lepších expertov na šírenie nenávisti v civilizovanom svete totiž určite nenájdete,“ dodal sarkasticky na samý záver videa Matúš Šutaj Eštok.

Vládna koalícia stojí za ministrom

HLAS plne stojí za ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom. Je absurdné, aby bol akýkoľvek minister odvolávaný za to, že dodržiava platný zákon, podľa ktorého musí byť príslušník polície postavený mimo službu v prípade dôvodného podozrenia zo spáchania trestného činu. Matúš Šutaj Eštok napĺňa program HLASu v boji proti nelegálnej migrácii a zvýšení bezpečnosti slovenských občanov.

Fico, Pellegrini, Šimečka, fotokoláž, zdroj foto: TASR, FB

"Nikdy by som nechcel byť takým otrokom médií a mimovládnych organizácií ako sa stal mladý Šimečka. Ale to je jeho politický údel," vyjadril sa aj premiér Robert Fico

"PS vraj chráni právny štát! A kde boli, keď tu zomierali vo výkone väzby ľudia, keď sa hrubo porušovali ľudské práva? Čušali ako voš pod chrastou, lebo sa im to hodilo. A dnes, keď minister vnútra prijíma oprávnené personálne rozhodnutia, keď nikomu nevykopávajú dvere a nikoho neodôvodnene nezatvárajú do väzby, na pokyn Markízy, denníka N, SME a Aktualít stoja na tlačovke ako poslušní chlapci a plnia príkazy týchto redakcií, lebo nič iné nevedia," dodal Fico.

Ficova reakcia na PS: Šimečka je len OTROKOM MÉDIÍ! Rež a rúbaj do krve, po smeráckej kotrbe (VIDEO)
Premiér Robert Fico v pondelok podvečer zverejnil video s reakciou na tlačovú konferenciu opozičného Progresívneho Slovenska. Fico prízvukuje, že líder PS Michal Šimečka je len otrokom nepriateľských médií a mimovládnych organizácií. "Pozerajúc na... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik