UNIKLA komunikácia ČURILLOVCOV po suspendovaní: SO VŠETKÝMI EŠTE VYJ**EME! (FOTO)
01 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Zdá sa, že vysporiadať sa s kauzou čurillovcov nebude také jednoduché, ako by sa zákonu mohlo zdať. Trvá už čosi viac, ako dva roky a nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa ich hneď po nástupe do funkcie pokúsil postaviť mimo službu. A vtedy celá kauza nabrala na obrátkach nie len na verejnosti. Veci sa dejú aj v NAKA...

Šestica vyšetrovateľov NAKA bola obvinená zo zneužitia právomoci a manipulácie vyšetrovaní. Ich nechutné útoky na adresu Diany Santusovej, ktorá viedla vyšetrovací tím Oblúk a ochrana z najvyšších kruhov z nich urobili dokonca odhaľovateľov protispoločenskej činnosti, chránených zákonom. Prišiel však nový minister a ten ich postavil mimo službu. Zdá sa však, že vzdať sa nemienia - Topky zverejnili správu, ktorej autorom má byť „Jano Čurilla.

Potrebujete pripomenúť?

Vyšetrovatelia Ján Čurilla, Pavol Ďurka, Milan Sabota, Štefan Mašin a dvaja ďalší vyšetrovatelia z operatívy boli obvinení zo zneužitia právomoci a účelového vyšetrovania ľudí z policajnej inšpekcie a SIS. V septembri 2021 skončili obvinení policajti NAKA aj vo väzbe, no krajský súd ich neskôr prepustil. Vyšetrovanie však stále trvá a za čurillovcov sa postavilo nie len celé vedenie ministerstva vnútra, ale aj prezidentka. Tá dokonca nemala problém odvolať vlastného menovaného ministra vnútra, ktorý mal problém s povýšením Pavla Ďurku.

VŠETCI O ČURILLOVCOCH KLAMÚ! Hovorí "objektívny" mainstream, Hamran, Čaputová, Ódor...
Kým pravda pár krokov prejde, lož na krídlach svet trikrát obletí, hovorí stará múdrosť. Nový minister vnútra je vo funkcii týždeň a za ten čas už všeličo postíhal. Bývalý mainstream, opozícia, aj prezidentka tvrdí, že čo sa týka Čurillovcov,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Eka Balaskova
?session=true

Šutaj Eštok ich postavil mimo službu

"Šéf rezortu vnútra rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby u šiestich príslušníkov Policajného zboru, tak ako mu to prikazuje zákon o štátnej službe príslušníkov policajného zboru, podľa ktorého sa policajt musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby, ak je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu," informovalo ministerstvo ešte 27. októbra.

Advokát čurillovcov reagoval

„Na takýto úkon sa vyžaduje podľa zákona predchádzajúci súhlas úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Tento súhlas udelený nebol. Personálny rozkaz o dočasnom pozbavení štátnej služby je preto neplatný a jeho vydanie je zneužitím právomoci verejného činiteľa,“ reagoval na udalosti advokát čurillovcov, Peter Kubina. S krokom ministra Šutaja Eštoka má problém aj Roman Mikulec, či jeho šéf, Igor Matovič (OĽaNO).

Fico ostro: Hamran vedel o všetkých ŠPINAVOSTIACH ČURILLOVCOV! (VIDEO)
Personálne rozhodnutia nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) voči policajným vyšetrovateľom - tzv. čurillovcom a bývalému policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi sú správne a nevyhnutné. Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Komunikácia začína seriózne

Po tejto predvídateľnej správe prišiel víkend a v pondelok unikla konverzácia, ktorá je pomenovaná „Vedenie NAKA“ a komunikujú v nej tri osoby – dve z nich s menami čurillovcov, jedna s menom šéfa Národnej kriminálnej agentúry.

„Vážené kolegyne a kolegovia, keďže dnes som odovzdal veci a administratívu, tak je vysoký predpoklad, že Vás dlhšie neuvidím a preto mi dovoľte aspoň touto cestou  sa Vám poďakovať za to, že som Vás mohol spoznať a spolupracovať s nimi,“píše sa podľa Topiek v správe.

Pokračovanie je ďaleko drsnejšie

„Dámy a páni, vedzte, že len teraz to začne byť skutočné dobrodružstvo a víťazná jazda. Nie je umenie vyhrávať, keď sú na to vytvorené prajné podmienky. Umenie je vyhrávať proti presile. A my to spoločne dáme a so všetkými vyj**eme tak mocne, že to bude posledná vec, na ktorú si tie ku**y spomenú predtým, ako si raz na konci ich biednych životov peklo vezme ich čierne duše (ak ich tam vôbec budú chcieť). Bolo a stále je mi cťou hrať za tento tím,“ píše ďalej „Jano“.

Telegram / DK/Bleskovky

Veľká vďaka a ďalšie nadávky

Účastník konverzácie podpísaný, ako Ľubomír Daňko „Janíčka“ chváli za to, čo pre spoločnosť urobí a že tá si to ani nezaslúži. „Ty si bol a stále si takým hnacím motorom pre mňa, aj pre ostatných,“ poznamenáva „Daňko“ s tým, že sa s „Janíčkom“ nelúči, lebo vie, že o dva týždne je späť. K polo-lúčeniu sa pridáva aj „Branislav Dunčko. Ten píše, že to boli skvelé dva roky vo výbornej spoločnosti.

„Prežili, zažili sme rôznych vagabundov, takže nejaký vyhopsaný prizdisráč nás nezastaví. Držte to tu, kým sa vrátime,“ uzatvára konverzáciu „Branislav Dunčko“.

VŠETCI O ČURILLOVCOCH KLAMÚ! Hovorí "objektívny" mainstream, Hamran, Čaputová, Ódor...
Kým pravda pár krokov prejde, lož na krídlach svet trikrát obletí, hovorí stará múdrosť. Nový minister vnútra je vo funkcii týždeň a za ten čas už všeličo postíhal. Bývalý mainstream, opozícia, aj prezidentka tvrdí, že čo sa týka Čurillovcov,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik