Búrlivá atmosféra v Starom meste. Kde máme parkovať? (VIDEO)
26 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Občania bratislavského Starého mesta už majú dosť Vallovín. O tom, že im skutočne „prekypel pohár“ svedčí nedávne stretnutie, ktoré sa týkalo zmien parkovania v Horskom parku v Starom meste. Na stretnutie, ktoré zvolal starosta Matej Vagač prišlo tristo nahnevaných staromešťanov. Portál Online Tu a Teraz bol pri tom.

Stretnutie sa konalo na chodbe Tanečného konzervatória na Gorazdovej. Vagač im na ňom mal oznámiť Návrh zóny zákazu zastavenia, v dôsledku Novely zákona zákazu parkovania na chodníkoch. Na stretnutie prišlo tristo pobúrených občanov, po pár minútach bolo preto stretnutie zrušené s tým, že nové bude v patrične veľkej miestnosti, informuje portál Online Tu a Teraz.

Občanom prekáža, že v niektorých úsekoch sa možnosť parkovania zrušila úplne, nakoľko v dotknutých lokalitách bývajú aj imobilní ľudia, či seniori.

„Novela spravila to, že nie je možné na všetkých chodníkoch vyznačiť parkovanie, pretože tá novela je o tom, že aj chodci majú právo chodiť na chodníkoch,“argumentoval Vagač na reakciu jedného z účastníkov stretnutia, že podajú podnet na zmenu.

Vagač vysvetlil, že účelom zmeny je ujednotenie parkovania na uliciach tak, aby to vyhovovalo všetkým účastníkom premávky. Vagač priznal, že dopravné riešenia navrhla jedna dopravná inžinierka. O nespokojných občanoch však odmietol hovoriť, pretože ľudia prišli na verejnú prezentáciu.

„Sme nespokojní. My nevieme vyjsť z garáží, pred ktoré sa nám vždy niekto postaví,“ ohradila sa jedna z prítomných a takých nespokojných bolo množstvo, starosta však na ne reagoval hlavne spôsobom ´zavolajte asistentke, tá vás bude evidovať a potom to prerokujeme´. O nespokojných občanoch však hovoriť nemožno, pretože "Zatiaľ ešte ani nevedia, o čo ide." O pripomienkach občanov pritom rozhodne osoba, ktorá navrhla novú parkovaciu politiku.

Na ďalšiu „vallovinu“ nedávno upozornil tiktoker Jovinečko. Ide o oddychovú zónu vytvorenú ako ostrovček v rušnej križovatke v centre mesta, nad ktorou väčšina Bratislavčanov len krúti hlavou.

Bratislavčania zúria z ďalšej Valloviny
Primátor Bratislavy to zrejme s vystrnadením osobnej dopravy z mesta myslí skutočne vážne. Inak sa jeho najnovšie plány určite chápať nedajú – uprostred cesty prichystal magistrát oddychovú zónu. A to v priestore, od ktorého pár krokov je možnosť... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!