RÁŽ OSLAVUJE! Starne, no svoje názory nemení: ĽUDSTVO IDE DO PEKLA! (VIDEO)
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Jožo Ráž oslavuje! Dnes sa dožíva 69 rokov výborný spevák ale hlavne chlap s jasným názorom, pevným charakterom a rovnou chrbticou. Takto ohodnotil Ráža jeho kolega Marian Greksa. Ten si, podobne ako Ráž, servítky nedáva a otvorene vyhlasuje svoj názor. Podobne ako líder Elánu.

"A dnes má narodeniny aj náš Jožo Ráž! Jožo, všetko najlepšie k Tvojim narodeninám, veľa zdravia, šťastia, lásky, Božieho požehnania a jasné, že veľa elánu!" Takto zagratulovala na sociálnej sieti svojmu lídrovi kapela Elán.

A ku gratulantom sa pridal aj spevák Marian Greksa: "Dnes sa dožíva 69 rokov výborný spevák, velmi dobrý basgitarista, výborný frontman, ale hlavne chlap s jasným názorom, pevným charakterom a rovnou chrbticou. Veľa šťastia, lásky a hlavne zdravia Jožo."

K blahoželaniam sa pripája, samozrejme, aj Hlavný denník. Želáme veľa zdaru, zdravia, chuti do tvorby i do života a hlavne - hýčkajte si svoj charakter a chrbticu, pán Ráž! Takých vás je už málo.

Jožo Ráž, foto: FB/Elán

Za svojimi názormi si stojí

Jožo Ráž varuje pred katastrofou. Nebojí sa vyjadriť svoj názor, aj keď ho médiá často kritizujú. Taký je líder Elánu. Odsudzuje kapitalizmus, ktorý považuje za cestu do pekla.

O ničom nerozhodujeme, iba poslúchame

Známy spevák je nadmieru nespokojní s dnešnou dobou. "Osobne si myslím, že socializmus je spravodlivejší systém. Ale nemôžeme nič robiť, vyhral kapitalizmus. A my žijeme to, čo nám je určené. Sme malí, bezmocní, o ničom nerozhodujeme a poslúchame to, čo nám tí mocní kapitalisti prikazujú. Slovensko stratilo schopnosť samo sa uživiť, potraviny musíme dovážať, a ak sa zmení situácia v automobilovom priemysle, ktorý je závislý od západných odberateľov, tak nebudeme mať čo do úst," naráža Ráž na koniec spaľovacích motorov.

Prečo v prvých rokoch po revolúcii ľudia o tých časoch hovorili s opovrhnutím, ale keď spomínajú dnes, tak väčšinou s nostalgiou? "Pretože v komunizme všetci mali prácu, hoci nemali peniaze. Ale mali istotu života, vedeli, odkiaľ idú a ako skončia. A bolo postarané o všetko, o zdravotníctvo, školstvo… Lenže ľudia nemali prachy a nemohli cestovať. V kapitalizme môže každý robiť, čo chce, a aj si robí, čo chce, ale o nikoho nie je postarané. Je väčšia zodpovednosť jedinca za seba, je menej práce. A je ťažké fungovať v kapitalizme, lebo v kapitalizme je ten najväčší pán ten najväčší podvodník," upozorňuje Ráž.

Jožo Ráž bez obalu: PUTIN, GAYOVIA, UTEČENCI
Frontman kapely Elán - Jožo Ráž prehovoril o trochu neobvyklej téme. Zaspomínal na dobu zamatovej revolúcie, ale zodpovedal aj otázky z trochu iného súdka… Za komunistov bolo lepšie, zase toľko nekradli Jožo Ráž sa nebojí tém týkajúcich sa... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Peniaze tu majú iba tí, čo nakradli

Podľa lídra Elánu na Slovensku majú peniaze iba tí, čo nakradli. "Normálni ľudia – ani učitelia, ani robotníci, ani muzikanti – nemajú prachy."

Socializmus je podľa Ráža filozoficky správny systém, je veľmi kompatibilný s kresťanským učením, ale skrachoval preto, lebo ľudia sú hlúpi. Jednoducho to nezvládli. "Kapitalizmus je systém kto z koho a nemá riešenie. Smeruje do pekla. Jediná šanca je, že naše vnúčatá, tie malé deti, čo sa dnes rodia, to zachránia, ak ich nepokazíme," varuje pred vplyvom Západu.

Vedel by si predstaviť, čo by bolo, keby nepadol komunizmus? "My by sme sa mali rovnako dobre, ale tak normálne dobre. Tak, ako sa máme dnes – že máme čo do huby, máme kde spať a sme slávni. To je celé," myslí si pre liberálov kontroverzný spevák.

K Rusku mám oveľa lepší vzťah ako k Amerike

Veľa neistoty priniesla vojna medzi Západom a Ruskom. Niektorí hovoria o začiatku novej studenej vojny. "Ja mám k Rusku oveľa lepší vzťah ako k Amerike, a to som precestoval obe krajiny krížom-krážom. Poviem príklad. V Amerike sa so šoférom autobusu nemáte o čom porozprávať, on je šťastný, keď vie čítať a písať. On dokáže akurát stlačiť gombík na automate, aby mu vypadla kola a hamburger, a keď nevypadne, tak nevie, čo má robiť. A v Rusku, tam sa so šoférom autobusu môžete rozprávať o živote, filozofii, o vážnych veciach. To je základný rozdiel medzi týmito dvoma národmi. Rusi sú veľmi vzdelaní a schopní, Američania pohodlní a nevzdelaní."

Čo zostáva v tejto napätej situácii Slovensku? "K Rusom máme oveľa bližšie ako ku všetkým ostatným. Naši politici veľa nemôžu, robia to, čo im tí silní nadiktujú, a tak sa tu „plácame“ v strede Európy a musíme sa to snažiť nejako zvládnuť. Zase je to otázka inteligencie. Keď to budeme šikovne robiť, tak prežijeme," uzavrel Ráž rozhovor, ktorý robil s českým redaktorom ešte pred začiatkom vojny na Ukrajine.

Dodnes si však za svojím názorom na Rusko i USA stojí. Jožo Ráž jednoducho nie je chlap, ktorý mení svoje zásadné názory.

Srdcervúce slová Joža Ráža na poslednej rozlúčke s Vašom Patejdlom (VIDEO)
S Vašom odišiel kus Elánu, ale v Eláne zase s nami navždy zostane kus Vaša. Na poslednej rozlúčke hudobníka Vaša Patejdla v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahove to v stredu uviedol spevák skupiny Elán Jožo Ráž. Informuje... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik