Je Putin stále zdravý? Klebety?
24 | 10 | 2023 I Milan Laca

Putin mal zástavu srdca, informuje zasvätený kanál Telegram: „Kŕčovito sa skrúcal, ležal na podlahe a mal vyvalené oči“. Internet písal o Putinovej  zástave srdca. Je to pravda?

Čo sa malo stať?

V nedeľu večer, 22. októbra, ochorel ruský prezident Vladimir Putin v jednom zo svojich sídiel. Údajne ho našli ležať na podlahe príslušníci bezpečnostnej služby, ktorí mali službu. Potom privolali lekárov.

Udalosť

„Dvaja ochrankári okamžite vstúpili do prezidentovej spálne a videli Putina ležať na zemi vedľa postele a prevráteného stolíka s jedlom a nápojmi. Pravdepodobne, keď prezident spadol, narazil do stolíka zvalil ho na podlahu, čo spôsobilo hluk. Putin sa kŕčovito skrúcal, keď ležal na podlahe a mal vyvrátené oči ,“ píše ruský "zasvätený telegramový kanál „General SVR". 

„Tento prípad zástavy srdca vážne znepokojil prezidentov úzky okruh, napriek tomu, že ošetrujúci lekári už varovali, že Putin je veľmi chorý a pravdepodobne nebude žiť do konca jesene. Po správach o incidente sa niekoľko ľudí, blízkych Putinovi, telefonicky kontaktovalo a v pondelok (23.10.2023) sa dohodli na konzultáciách o možných krokoch, ak prezident v najbližších dňoch zomrie,“ uvádza sa v správe "Generála SVR" .

Ešte z internetu... 

Lekári mali službu v jednej z priľahlých miestností. „Lekári vykonali resuscitáciu, keď predtým zistili, že prezident má zástavu srdca. Pomoc bola poskytnutá včas, srdce naštartovali a Putin nadobudol vedomie ,“ píše kanál Telegram. Potom bol Putinov stav stabilizovaný, je údajne pod neustálym dohľadom lekárov.

Pápež František telefonuje Joeovi Bidenovi
Pápež František zatelefonoval americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi, aby prediskutoval potrebu identifikovať „cesty k mieru“ na Blízkom východe a inde, uviedol v pondelok vatikánsky tlačový úrad. Informuje o tom portál Breitbart. Diskutovali aj... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Klebety

Internetom sa už dlhé roky šíria informácie, že Vladimir Putin je vážne chorý a spomínajú sa rôzne druhy rakoviny. Kremeľ na to odpovedá, že ruský prezident je zdravý.

Reakcia Kremľa 

Nedávno sa v mnohých telegramových kanáloch a médiách začala objavovať správa, že Vladimir Putin mal zástavu srdca, ale lekárom sa ho podarilo zachrániť. K týmto informáciám sa vyjadril prezidentov tlačový tajomník Dmitrij Peskov. "Všetko je s ním v poriadku, (problémy so srdcom) sú len ďalšia kačica, absolútne," cituje agentúra RIA Novosti Peskovovu odpoveď novinárom.

Putinov tlačový tajomník tiež povedal, že prezident nemá „dvojníkov“ – o tom sa v posledných dňoch diskutovalo aj na internete v rámci rozhovorov o jeho zdravotnom stave. Z času na čas sa v niektorých telegramových kanáloch alebo médiách objavia informácie o zdravotných problémoch ruského prezidenta, s odvolaním sa na ich vlastné zdroje, ale Kremeľ túto informáciu oficiálne nepotvrdil.

Orbán kritizuje Brusel ako ZLÚ PARÓDIU NA SOVIETSKY ZVÄZ
"Museli sme tancovať na melódiu, ktorú pískala Moskva, teraz píska Brusel, a my tancujeme, ako chce, a ak nechceme, tak netancujeme." Viktor Orbán počas pondelkového prejavu pri príležitosti výročia povstania Maďarska proti sovietskej nadvláde v... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!