Orbán kritizuje Brusel ako ZLÚ PARÓDIU NA SOVIETSKY ZVÄZ
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

"Museli sme tancovať na melódiu, ktorú pískala Moskva, teraz píska Brusel, a my tancujeme, ako chce, a ak nechceme, tak netancujeme." Viktor Orbán počas pondelkového prejavu pri príležitosti výročia povstania Maďarska proti sovietskej nadvláde v roku 1956 prirovnal členstvo Maďarska v EÚ k sovietskej okupácii svojej krajiny, informuje POLITICO.

Brusel je len zlá súčasná paródia

„Dnes sa objavujú veci, ktoré nám pripomínajú sovietske časy. Áno, stáva sa, že história sa opakuje,“ povedal Orbán v meste Veszprém, informovali miestne médiá. „Našťastie to, čo bolo kedysi tragédiou, je dnes prinajlepšom komédia. Našťastie Brusel nie je Moskva. Moskva bola tragédia. Brusel je len zlá súčasná paródia.“

„Museli sme tancovať na melódiu, ktorú pískala Moskva, teraz píska Brusel, a my tancujeme, ako chce, a ak nechceme, tak netancujeme.“ dodal Orbán.

Prejav odzrkadľuje Orbánove slová z tohto obdobia minulého roka, keď naznačil, že EÚ dopadne ako Sovietsky zväz.

Orbán s Putinom

Minulý týždeň bol na snímke Orbán, ako si podáva ruku s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, čo je prvé vyfotografované podanie ruky medzi ruským prezidentom a lídrom EÚ, odkedy Moskva vo februári 2022 spustila rozsiahlu inváziu na Ukrajinu.

Orbán preskočil online stretnutie lídrov EÚ, na ktorom diskutovali o svojej reakcii na vojnu medzi Izraelom a Hamasom.

Kremeľ súhlasil s Bidenovými slovami o novom svetovom poriadku
Peskov však poznamenal, že Spojené štáty sú neschopné vytvoriť nový svetový poriadok Americký prezident Joe Biden povedal, že ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok. Slová Bidena o potrebe nového svetového poriadku sú zriedkavým prípadom, keď s... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik