Ukrajinci poľovali na ruského generála. Skoro sa im podarilo!
23 | 10 | 2023 I Milan Laca

SBU takmer zabila náčelníka Generálneho štábu Ruskej federácie Gerasimova.

Bezpečnostná služba Ukrajiny, vďaka získaným spravodajským informáciám, takmer zabila ruského náčelníka generálneho štábu Valerija Gerasimova, ktorý bol v tom čase na fronte!

Šikovná SBU

Noviny The Washington Post, s odvolaním sa na vlastné zdroje napísali: "Nové schopnosti ukrajinskej rozviedky preukázali svoju hodnotu od samého začiatku vojny. Napríklad SBU dostávala spravodajské informácie o dôležitých ruských cieľoch, čo jej umožnilo vykonávať údery, pri ktorých zahynulo niekoľko veliteľov. Takmer zasiahli aj vysokopostaveného ruského dôstojníka Valerija Gerasimova".

Kremeľ súhlasil s Bidenovými slovami o novom svetovom poriadku
Peskov však poznamenal, že Spojené štáty sú neschopné vytvoriť nový svetový poriadok Americký prezident Joe Biden povedal, že ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok. Slová Bidena o potrebe nového svetového poriadku sú zriedkavým prípadom, keď s... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vďaka CIA, snažili sa...

V článku sa píše, že schopnosti ukrajinskej SBU vzrástli vďaka pomoci CIA, ktorá od roku 2015 vynaložila desiatky miliónov dolárov na premenu ukrajinských špeciálnych služieb sovietskeho typu na mocných spojencov v boji proti Moskve. 

 Čo sa stalo? Zo zákulisia
  • Koncom apríla 2022 ukrajinskí novinári zo svojich zdrojov informovali, že Gerasimov pricestoval do Izjumu, aby osobne velil okupačným jednotkám Ruskej federácie.
  • Podľa  The New York Times sa americkí predstavitelia dozvedeli, že Gerasimov plánoval cestu na frontovú líniu. Túto informáciu pred Ukrajincami zatajili v obave, že pokus o jeho život môže viesť k vojne medzi USA a Ruskom.
  • Ukrajinská strana sa však o Gerasimovovej ceste predsa len dozvedela. Po vnútornej diskusii Washington urobil mimoriadny krok a požiadal Ukrajinu o zastavenie útoku. 
  • "Povedali sme im, aby to nerobili," vyhlásil vysoký americký predstaviteľ. "Povedali sme: 'Hej, toto je priveľa.' Správa prišla príliš neskoro. Ukrajinská armáda informovala Američanov, že už spustili útok na generálovu pozíciu. Počas úderu zahynuli desiatky Rusov, informovali úradníci", píše sa v  článku.
  • Generál Gerasimov však medzi mŕtvymi nebol. Potom ruskí vojenskí velitelia zredukovali svoje návštevy na fronte.

Čím bude Kyjev strieľať? Washington mení kurz?
USA presunú delostrelecké granáty, sľúbené Ukrajine, do Izraela. Washington sa rozhodol poskytnúť Izraelu delostrelecké granáty, ktoré boli pôvodne určené pre ukrajinské ozbrojené sily Informujú The New York Times. Súboj o zbrane Podľa článku,... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!