Ani sa o nič nepokúšajte! Rusi strážia Čierne more
18 | 10 | 2023 I Milan Laca

Ruské vzdušné sily začnú hliadkovať v priestore nad Čiernym morom.

Putin: lietadlá s Kinžalom začínajú hliadkovať na oblohe.

Budú stážiť
Ruské vzdušné a kozmické sily začínajú neustále hliadkovať nad Čiernym morom, oznámil prezident Vladimir Putin na tlačovej konferencii po návšteve Číny.
Dajte pozor! 

Podľa Putina urobili toto rozhodnutie kvôli Spojeným štátom, ktoré „vtiahli do Stredozemného mora dve letecké skupiny“. Poznamenal tiež, že komplexy s Kinžlom majú dolet  vyše tisíc kilometrov pri rýchlosti deväť Machov. „Varoval som, že to nie je hrozba, ale budeme vykonávať vizuálnu kontrolu, ovládať pomocou zbraní, čo sa deje v Stredozemnom mori,“ zdôraznil Putin. Raketa hypersonického komplexu Kinzhal, podľa vývojárov, zaručene prekoná všetky existujúce systémy protivzdušnej a protiraketovej obrany a dopraví jadrové a konvenčné hlavice na vzdialenosť až dvetisíc kilometrov.

Kyjev v PANIKE! Nová hrozba pre Ukrajinu?
InfoBRICS: Ukrajina spanikárila z toho, že Západ uprednostňuje pomoc Izraelu V Kyjeve sa boja, že pozornosť Západu sa presunula z Ukrajiny na Izrael, píše vojenský expert Drago Bosnik Článok pre InfoBRICS. Zelenskyj je pravdepodobne vydesený... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan MIhale

USA nastupujú
Pre eskaláciu konfliktu v pásme Gazy, vyslali Spojené štáty lietadlovú loď Gerald Ford s údernou skupinou do východného Stredomotia. Biely dom zdôraznil, že jej rozmiestnenie v regióne by malo odradiť tretie strany od rozširovania eskalácie okolo Izraela. Šéf Pentagonu Lloyd Austin oznámil vyslanie údernej skupiny s lietadlovou loďou USS Eisenhower.
Američania pritvrdzujú 
Spojené štáty posielajú aj zoskupenie viac ako štyroch tisíc námorníkov k brehom Izraela, aby posilnili svoju pozíciu v regióne, uvádzajú The Washington Post, s odvolaním sa na zdroje. CNN, s odvolaním sa na zdroj z Pentagonu už skôr oznámila, že Spojené štáty vyslali k brehom Izraela tím rýchlej reakcie, pozostávajúci z dvoch tisíc príslušníkov námornej pechoty.
Prečo Rusi reagujú? 

Ruský vojenský expert Alexej Leonkov spresnil, že "Ak sa pozriete na mapu, potom sú v zásade vody východnej časti Stredozemného mora v dosahu našich hypersonických rakiet. V prípade potreby ho teda zasiahnu. V  Sýrii sú dve veľké ruské vojenské základne: letecká 1v Chmeimime a námorná  v Tartúse. Čo ak niekto chce zasiahnuť naše základne? Potom to dostanú. Pretože sa už pokúsili, v súvislosti s udalosťami v Gaze, zatiahnuť aj Rusko – že vraj stojí buď na strane Hamasu, alebo Iránu. Akože vďaka nám tam Hamas niečo získal a iné nezmysly", tvrdí Leonkov.

USA v POZORE! Čínsky líder oznámil silné priateľstvo s Putinom
Pekingu prebiehajú bilaterálne rozhovory medzi lídrami Ruska a Číny. Počas rozhovoru Si Ťin-pching poznamenal, že on a Vladimir Putin majú silné priateľstvo. "Od roku 2013 sme uskutočnili 42 stretnutí, nadviazali dobré pracovné vzťahy a silné... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!