Fico to "natrel" Progresívnemu Slovensku a mainstreamu
09 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Víťaz slovenských parlamentných volieb Robert Fico (SMER – SD) prirovnal stranu Progresívne Slovensko k pokazenému autobusu, o ktorom bolo vopred známe, že sa nikam nedostane. Fico využil príležitosť na kritiku slovenských mainstreamových médií, ktoré podľa neho teraz musia priznať, že Propagácia progresívneho Slovenska bola pre nich zbytočná. Namiesto toho sa Fico poďakoval alternatívnym médiám, ktoré sa podľa neho ako jediné neboja napísať pravdu a otvoriť oči Slovákom.

V odkaze slovenským občanom na Facebooku Fico prirovnal Progresívne Slovensko k pokazenému autobusu, ktorý vezie prvákov na školský výlet. Pre zábavu najprv povedal vtip o rozbitom autobuse.

"Autobus vezie prvákov základnej školy na školský výlet a pokazí sa. Vodič nevie, čo je pokazené, a tak nervózne vyženie deti z autobusu a hovorí: "Choďte sa vyčúrať." Vyhrnie si rukávy na svojej bielej košele a začne sa prehrabávať v motore. Asi po pol hodine k nemu príde prvák s rukami vo vreckách a povie mu: "Ujo ja vám poviem čo sa vám pokazilo." Medzitým vodič s určitou dávkou trpezlivosti reaguje: 'Neruš ma, choď k ostatným deťom a daj si malinovku'," hovorí Fico vo videu.

"Po ďalšej polhodine neúspešného kopania do motora sa ten istý prvák vráti a opakuje: Poviem vám, čo sa pokazilo. Vodič, špinavý až po uši olejom, už nie je taký pokojný a kričí na malého provokatéra: Neobťažuj sa, už som ti raz povedal, aby si išiel dať malinovku a vyčúrať sa," pokračuje Fico vo vtipe.

Prešla však ďalšia hodina po neúspešnom pokuse vodiča opraviť motor a malý nástojčivý prvák sa vracia so svojím vyhlásením: Viem, čo sa vám pokazilo " Špinavý vodič, nahnevaný, sa otočí k malému chlapcovi a kričí z plných pľúc: "Tak mi povedz, čo ma zlomilo." A prvák s rukami vo vreckách s ľadovým pokojom odpovedá: 'Pokazil sa ti autobus,'" Fico dokončil svoj vtip o autobuse.

A také je aj PS-ko

Progresívne Slovensko Michala Šimečku je podľa neho práve taký pokazený autobus. "Takého prváka teraz potrebujú niektoré slovenské médiá, ktoré sú veľmi hrdé na to, že sú súčasťou takzvaných mainstreamových médií. Pýtajú sa, čo sa vlastne stalo 30. septembra, keď sa ich obľúbený autobus Progresívne Slovensko rozbil na ceste. A hľadajú ospravedlnenie. To by bol klinový remeň alebo karburátor. A kto bol sabotér, no, určite SMER. Určite zlé alternatívne médiá," povedal Fico s tým, že médiá teraz hľadajú, v čom bol problém vo voľbách, že progresívne Slovensko neuspelo.

LUCIA Ď. NICHOLSON sa nebojí mľaskavých bozkov chlapov a vyzýva, aby sme sa nebáli džendžeru
Čoho sa furt na tom Slovensku bojíme? A prečo sa bojíme dženderu? Zamyslela sa europoslankyňa Lucia Ď. Nicholson na sociálnej sieti a dodáva, že ona sa veru nebojí mľaskavých bozkov chlapov a rovnako by mali konať aj Slováci. Europoslankyňa dokonca... Čítať ďalej
08 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Tu nastala chyba

"Nie, nie, priatelia, pokazil sa vám celý autobus, celé progresívne Slovensko, ktoré ste tak nekriticky propagovali a podporovali. Ak by strana SMER mala takúto podporu, nemali by sme vo voľbách 23 %, ale 35 %. Poslali ste úplne rozbitý autobus menšinových názorov, plný nezmyslov o homosexuáloch, troch toaletách a legalizácii narkotík, do politickej súťaže. A urobili ste všetko pre to, aby ste presvedčili slovenskú verejnosť, že aj to je jej názor. Ale ako sa stokrát potvrdilo, ľudia majú vlastnú myseľ a nedovolia nikomu vymazať ich zdravé názory na rodinu, sexuálne vzťahy a historické korene," hovorí pravdepodobný budúci slovenský premiér.

Teraz je na rade alternatíva

"Takzvané mainstreamové médiá, mimovládne organizácie a ďalší pätolizači americkej zahraničnej politiky to konečne pochopili. Nemali ste dobrú ponuku pre Slovensko, program Progresívne Slovensko nie je pre nás dobrý, od začiatku sa vám pokazil autobus a bolo jasné, že takýto autobus sa nedostane do cieľa. A za SMER vám môžem garantovať, že ak sa pokúsi presadiť niektorý zo svojich nezmyselných názorov na život, narazí na nás, ktorí to máme v poriadku," povedal Fico.

Odkaz pridáva aj veteránskej herečke Magde Vášáryovej, ktorá v rozhovore pre český Novinky.cz povedala, že nerozumie slovenským voličom a ostro kritizovala SMER a Roberta Fica. "Mám odkaz aj pre pani Vášáryovú, aby sa pokúsila povedať napríklad v Českej republike, že každý, kto hlasoval inak ako ona, je spodina a nie je demokratický. Zároveň títo ľudia tvrdia, že sú nejakou elitou. Elitou pre nás na Slovensku sú Slováci, ktorí majú radi Slovensko a majú zdravý názor, nie tieto hlúpe kaviarenské múdrosti. Našťastie máme na Slovensku aj alternatívne médiá, ktoré statočne otvárajú oči slovenským občanom, za čo im ďakujem," uzavrel Fico.

Vášaryová to prehnala

Vášáryová v rozhovore okrem iného povedala, že keď sa spočítajú výsledky SMER a OľaNO, tretina občanov "vníma Slovensko na úplne inom mieste, ako v skutočnosti je". Vidí ich ako "bandu nenávistných ľudí", ktorí kričia, že nenávidia prezidenta. "Nevieme, čo chcú, vieme, čo nechcú," povedala s tým, že títo ľudia nechcú dobré a spravodlivé súdnictvo a tiež nechcú, aby Slovensko malo "skutočnú normálnu európsku demokraciu". "To je signál, ktorý vyslali, bohužiaľ," povedala. Dodala, že je to "len" jedna tretina.

SMER obvinila, že sa vo svojej kampani zameriava na fašistov a nacistov. "Už vieme, že pán Robert Fico a jeho sprievod, ktorí sú zatuchnutí ľudia, ktorí sú tam už 30 rokov, od nich nemôžeme očakávať nič pozitívne pre moderné Slovensko. Takže uvidíme, do akej miery sa stotožnia s hľadaním medzi tými nesystémovými voličmi, alebo dokonca s úplnou spodinou," komentovala otázku, či sa kvôli tomu zmení slovenská zahraničná politika.

Po tri a pol roku voliči zabudli, že za všetko zlé a mafiánske praktiky môže Robert Fico a jeho vlády. Mala ilúziu, že dočasná vláda upokojí emócie a načrtne, ako by sa mala riadiť. A nevie, prečo Slováci nepochopili, že voľby boli o porážke Fica a že jediná šanca na to bola pre Progresívne Slovensko. Slováci však volili malé strany. "Zobudili sme sa na Slovensku, ktorému  bohužiaľ nerozumiem," povedala.

Miroslav Heredoš: Ako si dovoľujete pani Čaputová moralizovať? (VIDEO)
V nedeľnej relácii Na telo Čaputová naznačila aj to, či by sa postavila proti predloženým nomináciám na ministerské posty. Zdôraznila, že prezident môže nomináciu odmietnuť vtedy, ak existujú závažné dôvody, týkajúce sa konkrétnej osoby. Ako... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová