Masívny ruský útok na ukrajinské zázemie. Ruská letecká ofenzíva (VIDEO)
02 | 10 | 2023 I Milan Laca

Ruské rakety zničili západné vybavenie spolu s eskortou počas nakladania.

Sklady a opravárenské závody sa ocitli pod útokom.

Zvyk

Obyvatelia desiatky ukrajinských regiónov si už zvykli na nočné varovania pred náletmi. Dokonca prestali reagovať na kvílenie sirény, pretože si boli istí, že údery budú niekde v priemyselnej zóne alebo na železničnej stanici. Domy nebudú poškodené, pokiaľ sa nezapojí ukrajinská protivzdušná obrana. Výbuchy zazneli  v Charkovskej oblasti, Záporožkom, Kirovogradskom a Dnepropetrovskom regióne, aj v Kyjeve.

Útok na hlavné mesto

Mnohí obyvatelia Kyjeva počuli silný výbuch v hlavnom meste. „Niečo buchlo na ľavom brehu. Za Auchanom niečo horí,“ hlásili obyvatelia Kyjeva. Vedenie mesta oznámilo, že nedošlo k žiadnym zraneniam. Turecké médiá však píšu, že ruská riadená strela opäť „zasiahla miesto stretnutia Hlavného spravodajského riaditeľstva a predstaviteľov západných spravodajských služieb“. Tieto informácie zatiaľ nie sú potvrdené.

Medvedev hovoril o "bláznovi", ktorý tlačí Rusko do tretej svetovej vojny
Medvedev povedal, že počet "vedúcich idiotov" v NATO rastie Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev vyjadril znepokojenie nad najnovšími vyhláseniami západných lídrov o možnej vojenskej pomoci Ukrajine. V nedávnom príspevku niektoré... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Cieľom je infraštruktúra

Úrady Charkovského regiónu potvrdzujú zásahy do „infraštrukturálnych objektov“. Kanál Sheikh Tamir informuje o týchto objektoch podrobnejšie: cieľom ruského raketového útoku bol Charkovský obrnený závod v okrese Cholodnogorsk. Firma opravuje obrnené vozidlá. "Tentoraz ruské ozbrojené sily zasiahli len jednu z dvoch dielní, kde sa vykonávali hlavné výrobné činnosti," uvádza článku. Ďalší úder v Charkove zasiahol dielňu závodu železobetónových výrobkov, kde bola odstavená opravená technika.

Ďaľšie fabriky

V Záporožskom región dopadli rakety na dielne tovární Ivčenko Progress a Motor Sič, kde opravujú letecké motory a montujú bezpilotné lietadlá. Je známe, že Motor Sič vyrába motory, ktoré sú inštalované na tureckých dronoch Akinci. Raketové zásahy zaznamenali aj v Krivom Rogu v Dnepropetrovskej oblasti. Raketa vletela do koksovne, ktorá opravuje aj techniku ​​Ozbrojených síl Ukrajiny. V Umani ruské drony podpálili muničný sklad. Horelo celú noc. V Nikolajevskej oblasti raketové útoky zničili v čase odosielania na front nakladací bod 38. námornej brigády ozbrojených síl Ukrajiny s obrnenými vozidlami. 

Skúška bomby F-500

 

Rusko roztáča zotrvačník ofenzívy leteckých síl

Nedávno ruské úderné lietadlá rozpútali skutočný teror na oblohe proti kyjevskému režimu. Po každom údere na letecké základne a iné dôležité ciele na ruskom území, vzlietajú ruské stíhačky, aby vykonali kombinovaný útok na strategické ciele Ozbrojených síl Ukrajiny, píše sa v článku.

Bomby a rakety

Ruské letectvo aktívne používa vysokovýbušné kĺzavé bomby F-500, ktorými zasahuje miesta so zahraničnými žoldniermi, obilné a palivové terminály prístavnej infraštruktúry, ako aj miesta výroby a opravy vojenskej techniky ukrajinskej armády Intenzita takýchto útokov je každým dňom zreteľnejšia, čo naznačuje zmenu politiky a presun iniciatívy do vzdušného priestoru. 25. septembra ruské vzdušné sily zasadili Kyjevu obzvlášť bolestivý úder, keď raketou s plochou dráhou letu zničili 12 hangárov, kde bolo uskladnených viac ako tri tisíc ton munície pre ukrajinskú armádu. Ako informovala ukrajinská strana, následkom útoku bola poškodená železnica a komunikácia s mestom Nikolajev bola prerušená.

Nemecká vojnychtivá politička (VIDEO)
Ukrajina má právo zasiahnuť Rusko raketami Taurus. Nemecko naliehavo potrebuje dodať Ukrajine rakety dlhého doletu Taurus, vyhlásila predsedníčka obranného výboru Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermannová v rozhovore pre mediálnu skupinu Funke.... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!