Nemecká vojnychtivá politička (VIDEO)
01 | 10 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina má právo zasiahnuť Rusko raketami Taurus.

Nemecko naliehavo potrebuje dodať Ukrajine rakety dlhého doletu Taurus, vyhlásila predsedníčka obranného výboru Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermannová v rozhovore pre mediálnu skupinu Funke. Medzinárodné právo podľa nej umožňuje Ukrajine zasahovať vojenské ciele na ruskom území.

Jadrové "mátanie" NATO
Na webovej stránke NATO uverejnili článok, vyzývajúci na posilnenie „jadrového odstrašovania“. Krajiny NATO musia posilniť jadrové odstrašovanie na východných hraniciach aliancie, aby mohli úspešne čeliť Rusku, uvádza sa v článku jedného z... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Milan Laca

Treba rýchlo konať!

"Teraz musíme urýchlene doručiť Taurus, pretože ukrajinská armáda môže cieleným použitím riadených striel výrazne narušiť zásobovanie, píše denník Kommersant, ktorý cituje nemecký Tagesschau.

Marie-Agnes Strack-Zimmermannová

screenshot videa yotube | Agnes Strack-Zimmermann

Ide aj o Krym

V odpovedi na otázky novinárov o legitímnych vojenských cieľoch Ukrajiny Marie Agnes Strack-Zimmermannová uviedla, že medzi ne patrí aj Krym, „cez ktorý sa organizuje zásobovanie ruskej armády“. Podľa nej medzinárodné právo povoľuje takéto údery „bez ohľadu na to, kde je zbraň vyrobená a kto ju dodáva“.

O rakete

Taurus je raketa s dosahom až 500 km, odpaľovaná zo stíhacích lietadiel. Považujú ju za účinnú pri útokoch na opevnené ciele, ako sú veliteľské bunkre alebo muničné sklady. 

Raketa Taurus

 

Odsudzuje kancelára

Marie-Agnes Strack-Zimmermann odsúdila neochotu nemeckého kancelára Olafa Scholza ponáhľať sa s rozhodnutím o ich doručení. Nemecká vláda  sa obáva, že Taurus bude použitý na útoky na ruské územie. Podľa Der Spiegel vláda kontaktovala výrobcu Taurusov, či by sa nedal umelo obmedziť dolet rakety pred jej presunom na Ukrajinu.

Rusi zas udreli
Ukrajinské médiá informovali o výbuchoch v Odeskej oblasti a Záporoží. „Strana.ua“: k výbuchu došlo pri meste Južnyj v Odeskej oblasti. Ruské údery V Odeskej oblasti a Kyjevom kontrolovanom Záporoží došlo pri nálete k výbuchom, informovali... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!