Predtým HOAX, dnes PRAVDA: Zatvorí Nemecko hranice?
27 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Nemecké úrady v rámci boja proti nelegálnej migrácii od tohto týždňa zintenzívnia kontroly osôb vstupujúcich na hranice s Poľskom a Českou republikou, uviedla nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová. Jej slová citujú západné médiá. A Ódor na voľby čaká...

"Spolková polícia bude flexibilne vykonávať ďalšie cielené kontroly na trasách pašovania ľudí do krajiny cez hranice s Poľskom a Českou republikou," povedala. "Ak sa nám nepodarí ochrániť vonkajšie hranice (...), otvorenosť hraníc v rámci EÚ bude ohrozená."

Faeserová objasnila, že nové bezpečnostné opatrenia sa začnú uplatňovať tento týždeň.

Poľské publikácie už skôr informovali, že poľské ministerstvo zahraničných vecí bolo zapojené do schémy nelegálneho vydávania víz občanom Blízkeho východu a Afriky za úplatky. Poľské úrady uviedli, že začali vyšetrovanie a uznali, že porušenia boli spáchané, ale nie v takom množstve, ako informovali médiá, a to najmä v čase, keď bola pri moci centristická opozícia.

Faeserová predtým poznamenala, že neplánujú uzavrieť hranice, ale len posilnia prítomnosť polície na hraničných priechodoch. Okrem toho môžu byť náhodné kontroly častejšie.

Pred niekoľkými rokmi Nemecko zaviedlo takýto režim na hraniciach s Rakúskom a Švajčiarskom, aby obmedzilo migračný tok "balkánskou trasou".

27. septembra zástupca poľskej vlády Piotr Müller povedal, že Poľsko tiež zvažuje možnosť posilnenia kontroly na hranici s Nemeckom.

Orbánova vláda má jasný postup na boj proti nelegálnej migrácii
Okolité štáty reagujú rozhodne pružnejšie na aktuálnu situáciu s nelegálnou migráciou. Zatiaľ čo vláda Ľudovíta Ódora spolu s vedením polície vajatá, ako sa hranice uzavrieť nedajú, Poľsko koná a zavedie kontroly na hranici so Slovenskom, aby... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!