Šeliga podáva trestné oznámenie na GP Žilinku! PRÁVNICKÝ NEDOUK, hodnotí politológ (VIDEO)
26 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Z právnického nedouka Šeligu bude už o týždeň politická mŕtvola, myslí si politológ. Demokrat Juraj Šeliga totiž podal na Národnej kriminálnej agentúre trestné oznámenie v súvislosti s podozreniami zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Má ísť o podozrenia z "krivenia spravodlivosti" na Generálnej prokuratúre (GP) SR pri disproporčnej aplikácii paragrafu 363 Trestného poriadku.

Demokratom dochádza čas, tak kopú

"Dlhodobo upozorňujem na to, že na Generálnej prokuratúre SR sa dejú veci, ktoré sú mimoriadne podozrivé, paragraf 363 sa používa tak, ako to zákon nepredpokladá a v niektorých prípadoch je, podľa môjho názoru, krivená spravodlivosť. O tom hovorí aj Ústavný súd," tvrdí Šeliga.

"Skúšali sme všetko. Maroš Žilinka bude musieť odpovedať polícii. Odmieta odpovedať pani prezidentke. Odmieta odpovedať poslancom. Odmieta odpovedať médiám. Odmieta odpovedať verejnosti. Uteká. Vyskúšali sme všetky možné spôsoby, žiaľ, vysvetlenia neprišli. Generálny prokurátor Maroš Žilinka preto bude musieť odpovedať polícii," uviedol Šeliga na sociálnej sieti.

"Práve preto sme pripravili trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru v súvislosti s podozreniami na zneužitie právomoci verejného činiteľa. Nie je normálne, aby sa generálny prokurátor nezodpovedal nikomu. Podozrenia sú mimoriadne vážne. A v našej krajine musí platiť zákon pre všetkých rovnako, vrátane generálnej prokuratúry," uzavrel Šeliga.

Politológ Šeligu vyviedol z omylu

"Generálny prokurátor nie je podriadený ani prezidentke republiky, ani poslancom, ani médiám. Je šiestym najvyšším ústavným činiteľom a predstaviteľom súdnej moci, ktorá je v demokratickom štáte prísne oddelená od výkonnej a zákonodarnej, takže hlava štátu mu nemá čo udeľovať príkazy a už vôbec nie vyhrážať sa mu," uviedol politický analytik Eduard Chmelár.

"Ak to nevie právnický nedouk Šeliga, mávnime nad tým rukou, lebo už o týždeň z neho bude politická mŕtvola," dodáva.

Chmelár v tom má jasno: FICO UŽ DNES POLITICKY DOSIAHOL TO, ČO CHCEL
Smer-SSD v sobotu prekvapil vyhlásením, že po voľbách plánuje podať žalobu na Zuzanu Čaputovú za úmyselné porušenie ústavy. Hoci si nemyslím, že smeráci nájdu potrebnú ústavnú väčšinu v parlamente na podanie takejto žaloby a aj keby teoreticky... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik