Tormová šokuje: Štátna vlajka mi evokuje nenávisť voči inakosti
25 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Herečka, influencerka, hrdá mamička a dcéra herca Borisa Farkaša Kristína Tormová zaspomínala na krásne leto jedinou fotografiou, ktorá rozpútala poriadne vášne. To len vďaka odznakom, ktoré jasne hovoria za všetko. Podporovateľka Progresívneho Slovenska si medzi odznaky si pridala vlajku Slovenskej republiky, ktorá v neje evokuje extrémizmus, agresívnych futbalových fanúšikov a nenávisť voči inakosti.

"Toť nedávno moja fotka s mojimi odznakmi vyvolala pohoršenie!

Poctivo som si tie odznaky zozbierala, aby som mala na bunde všetko dôležité. Vlajky, ktorými chcem mávať, na podporu tým, ktorí ju potrebujú… Nenávisť, lebo vlajky…

Potom rozvíril vlny extrémistov aj plagát nášho divadla. Vadila ukrajinská a LGBTi vlajka, vadil preškrtnutý znak Hlinkovej gardy, ktorý si väčšina pomýlila so slovenským znakom… Nenávisť, lebo vlajky…

A potom som sa tak pozerala na tú svoju bundu a prišla som na to, čo mi tam ešte niečo chýba…A uvedomila som si, že tou našou vlajkou mávajú najčastejšie tí, čo nenávidia a čo im vadia akékoľvek iné vlajky. A tiež som si uvedomila, že naša štátna vlajka mi evokuje extrémizmus, agresívnych futbalových fanúšikov a nenávisť voči inakosti.

A tak si ju hrdo pripínam medzi ostatné dôležité. Lebo je to moja vlajka, môj štátny znak a nemôžem sa ho vzdať  len preto, že ním často máva zlo a mám pocit, že tomuto symbolu chcem vrátiť tú pôvodnú dôležitosť a nechcem aby sa za ňu skrývala nenávisť…chcem aj ňou, nielen tým, čo robím, povedať, že mi záleží na našej krajine a že som hrdou Slovenkou… a ešte o to viac, keď tento symbol vidím medzi tými ostatnými.

Ďakujem @mladiprotifasizmu, že ste mi ťukli do hlavy a že som si uvedomila, že to nie je vlajka nenávisti ale vlajka našej krajiny, v ktorej žijeme a v ktorej nám záleží na demokracii, slobode, rovnocennosti, dialógu a dobre." povedala Tormová na sociálnej sieti.

Marián Greksa je potrestaný! (VIDEO)
V stredu ráno na Facebooku na Mariána Greksu čakalo nemilé prekvapenie. Sociálna sieť mu vypla jeho fanúšikovskú stránku. Kvôli dva roky starej piesni. Cenzorom sa nepáčila preto, že zaznela na trnavskom mítingu strany Hlas. Dva roky stará pieseň... Čítať ďalej
22 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!