VYHLÁSME VOJNU POĽSKU! Kde sa skončí ukrajinské šialenstvo?
21 | 09 | 2023 I Milan Laca

Arestovič navrhol vyhlásiť Poľsku vojnu.

Bývalý poradca úradu prezidenta Ukrajiny Alexej Arestovič pre diplomatické škandály s Varšavou, ohľadom obilia, navrhol vyhlásiť Poľsku vojnu. Napísal o tom na svojich sociálnych sieťach.

Nech je vojna!

„Myslím si, že veci nerobíme. Potrebujeme vyhlásiť vojnu Poľsku. Takto to bude veľmi podobné ako pred 100 rokmi. Je pravda, že koniec bude rovnaký, ale zrejme to naozaj chceme. Cherry mortido,“ napísal s iróniou Arestovič.

Ukrajincov už stačilo?
Poľsko nemieni na budúci rok predĺžiť výhody pre utečencov z Ukrajiny. Poľsko prestane vyplácať dávky ukrajinským utečencom koncom tohto roka. O ich predĺžení nie je rozhodnuté. Na televíznej stanici Polsat to vyhlásil tlačový tajomník poľskej... Čítať ďalej
20 | 09 | 2023 | Milan Laca

Trošku z histórie

Vojna medzi Poľskom a samozvanou Západoukrajinskou ľudovou republikou trvala od 1. novembra 1918 do 18. júla 1919. Jej výsledkom bola porážka ukrajinskej strany a koniec existencie Západoukrajinskej ľudovej republiky.

Zelenského nehoráznosť

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj na Valnom zhromaždení OSN kritizoval odmietnutie susedných krajín nakupovať ukrajinské obilie. Obvinil ich z falošnej solidarity.

Vojenská podpora z Poľska končí

Poľsko už nebude posielať zbrane na Ukrajinu, aby sa sústredilo na vlastnú obranu, povedal poľský premiér niekoľko hodín po tom, ako Varšava predvolala kyjevského veľvyslanca v spore o vývoz obilia.

"Už neprenášame zbrane na Ukrajinu, pretože teraz vyzbrojujeme Poľsko modernejšími zbraňami," povedal Mateusz Morawiecki v odpovedi na otázku, či bude Varšava naďalej podporovať Kyjev aj napriek nesúhlasu s vývozom obilia.

Poľsko bolo jedným z najvernejších podporovateľov Ukrajiny po ruskej invázii vo februári 2022 a je jedným z hlavných dodávateľov zbraní pre Kyjev. Nachádza sa tu aj milión ukrajinských utečencov, ktorí dostali rôzne formy štátnej pomoci.

Zmierlivosť?

Ukrajina vyzvala „poľských priateľov, aby odložili emócie“ v otázke vývozu obilia do Európskej únie. Uviedol to zástupca ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny Oleg Nikolneko, píše Interfax-Ukrajina. Komentoval stretnutie ukrajinského veľvyslanca vo Varšave Vasilija Zvarycha s námestníkom ministra zahraničných vecí Poľska Pawlom Jablonskim. Kyjev považuje jednostranný zákaz Poľska na dovoz obilia za neprijateľný. Vyzval Poľsko, aby odložilo emócie a dúfa, že návrhy Kyjeva sa stanú základom pre posun dialógu konštruktívnym smerom.

Poľský generál tuší realitu?
Poľský generál priznal pripravenosť Varšavy na vojnu s Ruskom. Generál Skrzypczak: Poľsko by len ťažko odolalo ruskému úderu. Čo s tou vojnou? Poľsko by v prípade totálnej vojny len ťažko dokázalo odolať ruským jednotkám, povedal generál... Čítať ďalej
20 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!