TO JE NA BASU, PANI ČAPUTOVÁ, TO JE NA BASU (VIDEO)
19 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

GP Žilinka obvinil Čaputovú z nepríčetného správania sa a vyvíjania politického nátlaku na generálnu prokuratúru, ako aj z účelového vyvolávania konfliktu. Ľuboš Blaha: TO JE NA BASU!

Divadlo a hra

 

Generálny prokurátor Maroš Žilinka povedal, že prezidentka Zuzana Čaputová mala počas rozhovoru s ním pripravenú „písanku“, ktorou si pomáhala v debate o obvinení policajného exprezidenta a hovorila o skutkovej podstate trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Návrh prezidentky Zuzany Čaputovej na začatie konania o výklade ústavy, ktorý podala 12. septembra na Ústavný súd SR, je podľa generálneho prokurátora Maroša Žilinku len „divadlo a hra“.

Považuje to za účelový a umelo vytvorený spor, ktorého cieľom je vytváranie tlaku a postupné spochybňovanie a diskreditovanie jeho osoby.

„Som toho názoru, že zo strany prezidentky nebola úprimná snaha tento údajný spor o výklad ustanovení ústavy riešiť a ani vyriešiť a že podanie tohto návrhu len zapadá do súkolia sústavných útokov,“ vyhlásil dnes Žilinka na tlačovej konferencii.

Žilinka tvrdí, že tomuto „divadlu“ sa dalo predísť, pretože listom z 5. apríla tohto roka požiadal Čaputovú o osobné prijatie a ďalším listom z 24. apríla ju pozval na návštevu generálnej prokuratúry, no na žiadny z listov nedostal odpoveď.

Tvrdí, že prezidentke chcel na stretnutí vysvetliť postoj generálnej prokuratúry. Zároveň pripomenul, že 26. augusta bolo vznesené obvinenie voči bývalému prezidentovi Policajného zboru Petrovi Kovaříkovi pre prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti a následne bol spolu s prvým námestníkom 30. augusta 2021 u prezidentky.

Viac vo videu:

Strašná hanba

"Ešte nikdy nikto nezosmiešnil prezidentku Čaputovú tak, ako včera generálny prokurátor. A ja som sa fakt snažil," skonštatoval podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. "Generálny prokurátor povedal pravdu o Zuzane Čaputovej. Nemá odbornosť, ale zato prebytok pýchy a arogancie," dodal.

Čo je však podľa smeráka pre Čaputovú horšie, Maroš Žilinka ju de facto obvinil, že ešte v roku 2021 lobovala v živej kauze za exprezidenta policajného zboru Kovaříka. "Kovařík bol obvinený za to, že zastavil policajnú raziu na mafiánov, ktorých Lipšicov úrad využíval na špinavú politickú robotu. Lipšic potom nabehol do Prezidentského paláca, aby dal Čaputovej pokyn, nech u Žilinku lobuje za Kovaříka. Žilinka ju s tým poslal do čerta. Ale v pondelok opisoval, ako sa zabával, keď odborne nespôsobilá Čaputová čítala z nejakej "písanky" to, čo jej tam Lipšic napísal. Strašná hanba," hovorí Blaha.

Podľa politika Žilinka neposlúchol, a tak proti nemu začala vojna. Médiá, mimovládky a tak... A Čaputová sa v tejto vojne správa ako Lipšicov lokaj. 

"Predpokladám, že Lipšic s Kubinom jej píšu podania na Žilinku a ona len vykonáva, čo jej títo páni napíšu. Každá mafia má svojho užitočného idiota, že áno. Generálny prokurátor má úplnú pravdu v tom, že napriek našej úcte k postu prezidenta, nie je možné si vážiť prezidentku Čaputovú, ktorá tento úrad takto neuveriteľne ponižuje. Ako môže riešiť ústavný spor s generálnou prokuratúrou na satirickom festivale Kremnické gagy? Tým len potvrdzuje, že mentálne je len druhoradou komediantkou," krúti hlavou Blaha. 

A pýta sa: "Ako je možné, že na list generálneho prokurátora, ktorý ju žiadal o stretnutie, ani len neodpovedala. Namiesto toho naňho takto útočí? A preboha, ako je možné, že chce ako politička zasahovať do živých spisov? A pasuje sa do polohy, že ona má určovať, kto má byť alebo nemá byť obvinený."

Čaputová, Lipšic, screenshot TV Poprad

Podľa Blahu po pondelku už vieme, prečo to všetko robí. Vyplýva to z toho, čo GP Žilinka povedal na tlačovke: ona je len predĺženou rukou Lipšica a Kubinu. Preto sa tak bije za Čurillovcov, preto tak útočí na Roberta Fica a opozíciu, preto tak hysterčí okolo Maroša Žilinku. "Po tomto by mala Zuzana Čaputová s hanbou odstúpiť zo svojej funkcie. Ale že okamžite. Ešte z New Yorku, kam sa išla poradiť, čo urobiť so slovenskými voľbami. Ja viem, že ju chlapci z New Yorku nebudú chcieť pustiť. Ale toto je strašné odhalenie." 

"Ešte raz - progresivistická politička zneužila svoju funkciu na lobovanie za Lipšicovho a Mikulcovho človeka. To je na basu, milá pani. To je na basu," uzavrel Blaha.

Členovia Súdnej rady SR vyzývajú Mazáka: ODSTÚPTE!
Predseda súdnej rady Ján Mazák bude na jej septembrovom rokovaní čeliť výpočtu zlyhaní, ktorých sa mal podľa niekoľkých kolegov dopustiť. Zatiaľ sa nechystajú podávať konkrétny návrh na jeho odvolanie, no apelujú na neho, aby sám zvážil, či má na... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik