Čo čert nechcel. Rusi vyhrali!
14 | 09 | 2023 I Milan Laca

"Kolosálny význam." Médiá o veľkom víťazstve Ruska nad Západom.

Rusko na summite G20 seriózne zvíťazilo.

Márna snaha
Napriek úsiliu Spojených štátov a Európy, záverečné komuniké summitu G20 neodsúdilo "špeciálnu ruskú operáciu na Ukrajine". Nepochybne to znamená vážne víťazstvo pre Moskvu a demonštruje stratu vplyvu západných krajín, píše Frank Furedi pre Spiked.
Andrzej Duda chce, aby Ukrajina vstúpila do NATO do roku 2024
Ak NATO podporuje rozvoj demokracie, potom najvhodnejšou reakciou by bolo pozvať Ukrajinu, argumentoval poľský prezident. Dúfajme, že summit NATO vo Washingtone v roku 2024 pozve Ukrajinu, aby vstúpila do Severoatlantickej aliancie, povedal vo... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová
Kde je agresia?
Napriek maximálnemu úsiliu západnýchštátov, deklarácia neodsudzuje Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu. Výsledkom je vyhlásenie, ktoré zahmlene hovorí o „ľudskom utrpení a dodatočných negatívnych dopadoch vojny na Ukrajine s ohľadom na globálnu potravinovú a energetickú bezpečnosť“. To je v ostrom kontraste s vyhlásením vydaným minulý rok na Bali v Indonézii, v ktorom sa „najdôraznejšie odsúdila agresia Ruskej federácie proti Ukrajine“. V podstate sa vodcom veľkých západných krajín nepodarilo získať Indiu, Čínu a predstaviteľov globálneho Juhu. Pre Vladimira Putina je toto bezzubé vyhlásenie veľkou výhrou. Po vydaní deklarácie sa ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov nemohol ubrániť radosti a chválil to ako „krok správnym smerom“ a dôležitý „míľnik“. Lavrov dokonca na tlačovej konferencii povedal, že „úprimne povedané“ neočakával taký dobrý výsledok pre Rusko.
Kládli odpor
Peking a NaiDillí na summite G20 predstavili jednotný front, čím zablokovali návrh záverečnej deklarácie, presadzovanej Spojenými štátmi. Američania a ich spojenci sa pokúsili dať dokumentu proukrajinský nádych s drsným protiruským jazykom.
Postoj Ruska
Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov zdôraznil, že text „sa ukázal ako skutočne úprimný“. Povedal, že teraz dochádza k prebúdzaniu a konsolidácii globálneho Juhu, ktorý má záujem presadzovať agendu trvalo udržateľného rozvoja a nechce počúvať morálne učenie o tom, ako budovať vzťahy s Ruskom.
Takto FUNGUJE Európsky parlament! Detail, ktorý vás POSADÍ
Naozaj si už všetci politici robia čo chcú? Poberať kráľovský plat a počas prejavu šéfky predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej sa venovať pleteniu ponožiek, je absolútne cez čiaru. Tento absurdný počin pritiahol pozornosť... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik