Katka Koščová nemôže spávať. Na vine sú konzervatívci ... a Smer
06 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Víťazka prvej slovenskej SuperStar, Prešovčanka Katarína Koščová je známa skôr užšiemu okruhu fanúšikov. Tentokrát jej nedal spať Majerského výrok, týkajúci sa LGBTI ľudí. Tých najskôr označil za pliagu a dal ich na úroveň korupčníkov, neskôr sa pod tlakom médií a verejnosti ospravedlnil.

Milan Majerský sa síce za svoj výrok ospravedlnil s tým, že nebol správne pochopený, no speváčka Katka Koščová na sociálnej sieti v príspevku na jeho adresu premotivovane pospomínala aj vlády Smeru, aj Kuciaka a dokonca aj toho, koho by sme mali alebo nemali voliť. Za všetkým však vidí strach, z ktorého sa nenaplnili ani učebnice o sexe a ani záplava migrantov.

Dal to „na Matoviča“

„Neustále opakujem: Akceptujme sa, hľadajme riešenia konkrétnych problémov, ale v KDH nemôžeme súhlasiť s registrovanými partnerstvami a ich ustanovením na úroveň manželstva muža a ženy. Manželstvo muža a ženy má výsadné postavenie v spoločnosti, lebo jeho predpokladom sú deti, teda prežitie národa,“ vysvetlil Majerský na svojom facebookovom profile ešte v nedeľu večer.

„Keď som dnes použil slovo "nešťastie" či "pliaga", mal som na mysli ideológiu, vonkoncom nie konkrétnych ľudí. Toto nedorozumenie ma mrzí a ospravedlňujem sa, ak bolo nesprávne pochopené, resp. ak som sa tým niekoho dotkol,“  ospravedlnil sa Majerský na spôsob Matoviča – ja sa ospravedlňujem, že vy ste nepochopili.

Predseda KDH nazval LGBT komunitu pliagou. Liberáli besnia
V nedeľnej diskusnej relácii na Na telo, označil Milan Majerský LGBT komunitu za pliagu. Liberálna kaviarnička mu to spočítala, Majerský sa zľakol a za výrok sa ospravedlnil. Predseda Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský dnes v relácii... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Koščovej to nedá spať

„Prevaľujem sa v posteli a rozmýšľam nad tým ako sa to stalo? Ako sa to deje? Viete ja som naozaj úplne úprimne presvedčená, že je absolútne legitímne a v poriadku mať rôzne svetonázory, konzervatívne, či liberálne. Je to v poriadku,“ prezentuje sa speváčka, no prichádza „ale“.

Konzervatívci šíria klamstvá

Koščová vo svojom príspevku tvrdí, že pred deviatimi rokmi „pri tom nechutnom referende za rodinu“ sa cez médiá a konzervatívne organizácie vynieslo množstvo klamstiev, kvôli ktorým vznikli strach, agresivita a nenávisť.

„Povedzte, naozaj, povedzte, čo z tých vecí, ktorými nás strašili už pred rokmi pri tom nechutnom referende za rodinu sa vyplnilo? Referendum neprešlo, teda logicky mal prísť nástup moci všetkých gejov a lesbičiek, ktorí budú zneuživať naše deti, pamätám si, že sa dokonca mali učiť v škôlkach masturbovať. Vy sa pamätáte? Viete koľko je to rokov? 9! Deväť rokov od referenda za rodinu a nič z toho pred čím strašili sa nenaplnilo. Nič!,“ rozhorčuje sa speváčka.

KBS odmieta učebnice o sexe pre deti: Toto má byť zmysel ľudského bytia?!
KBS odmieta učebnice, ktoré povzbudzujú k nevhodnému sexuálnemu správaniu. Konferencia biskupov Slovenska (KBS) odmieta také učebné materiály k sexuálnej výchove, ktoré sú nevhodné a veku neprimerané svojím obsahom, obrázkami a... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Katarínka, kde žijete...?

Podľa Koščovej v rovine strašenia ostali aj slová o migrantoch, no v tejto súvislosti pripomína pamätné skandovanie Milana Mazureka na proteste pred niekoľkými rokmi.

„Nič z toho strašenia sa nikdy nestalo. Ale viete, čo sa stalo? Jano Kuciak sa stal, aj Martina Kušnírová a potom všetkom sa naozaj začali odhaľovať kauzy a my sme videli, aj keď sme to tušili, čo všetko tu Smer za tie roky svojej vlady narobil, koľko “našich” ľudí mali vo všetkých štruktúrach, úradoch, ako nefungovala legislatíva, všetky korupčné kauzy…,“ píše Koščová.

Facebook Katarína Koščová

Pokračuje, ako z marca 2020

„Pre Boha živého! Zabudli ste??? Toto je naša realita! Nedôvera v štátne inštitúcie, ekonomika na hrane kolapsu, tá neexistujúca stokrát sľúbená dialnica do Košíc, toto je naša realita! Húfny odchod mladých, vzdelaných ľudí do zahraničia, kvôli podmienkam aké na Slovensku panujú, korupcia na všetkých nielen na najvyšších miestach, toto bola a z časti stále je naša realita. Čakačka na mamograf v Prešove - rok! Čakačka na diagnostiku pri podozrení na onkologicky nález - dva mesiace!!! (toto je veľmi konkrétny priklad) A toto je naša realita!,“ konštatuje polopravdu Koščová s tým, že asi si fakt neuvedomila, že za tri roky vlády Igora Matoviča, Eduarda Hegera či aktuálne prezidentkinho premiéra Ľudovíta Ódora sa mohlo so všetkým, čo tu spomína, aspoň začať niečo robiť.

51 káuz vlády, ktorá sa chcela zapísať do dejín
Chceli sa zapísať do dejín, ako protikorupčné vlády. Deti v učebniciach dejepisu sa o nich mali učiť v superlatívoch. Tak o sebe a svojich vládach hovorili Igor Matovič a neskôr aj Eduard Heger. Zatiaľ však skončili s potupným pádom na konte a s... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Lesby a Smer

Koščová sa pýta, ktorý gej, alebo lesba môžu za to, že Smer nemá inú možnosť, len sa chytiť nenávisti. Lebo... a prichádza výpočet domnelých, ale aj reálnych káuz z čias, kedy vládol Smer.

„Ktorý gej alebo lesbička reálne môže za to, že sa máte zle? A keby neboli, bude tu lepšie? Keby nebol žiaden queer človek na zemi, už bude dobre? Budete spokojní? Vyriešia sa všetky vaše životné problémy? Presviedčajú nás, že LGBTI+ téma je to najdôležitejšie, čo sa u nás deje. Klamú, aby nešli do basy. Také je to jednoduché. Ako písal môj muž, u ľudí ako je smer, či fašisti to neprekvapí… u človeka ako je Milan Majerský to zabolelo. Lebo dať na roveň korupciu a z nej vyplývajúcu deštrukciu demokratického právneho štátu s existenciou queer komunit a označiť ich za rovnaké zlo, či pliagu… to je absolútne nepochopiteľné a je to pre mňa obrovským sklamaním,“ píše Koščová premotivovane, aby na záver upozornila na programy strán, ktoré riešia stav verejných financií, zdravotníctva, či školstva...

„Stavajme mosty, nie ploty,“ cituje Koščová svojho muža, no či je tento jej príspevok mostom, to musí posúdiť čitateľ...

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik