Zelenskyj je v kúte, Ukrajinci sú sklamaní, teraz "babo raď"
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Mudrlanti, vojnoví štváči a ukrohujeri to prehnali. Za cenu státisícov mŕtvych, miliárd, ktoré mohli ísť na rozvojové programy a za cenu straty vlastných tvárí, čo je tá najmenšia škoda. Máte, čo ste chceli - tvrdí politológ Alexander Andrianov, s ktorým hovoril korešpondent Pravda.Ru

Vodca kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj je zahnaný do kúta, pretože široko ohlásená protiofenzíva sa zmenila na neúspech. To poškodilo ambície nacionalistov v krajine. Povedať, že sú zatrpknutí a sklamaní zo Zelenského, neznamená nič, hovorí politológ Alexander Andrianov, s ktorým hovoril korešpondent Pravda.Ru.

Spolu so Zelenským prehrala aj mediálna propaganda

Úloha propagandistov je pochopiteľná – bolo potrebné zdôvodniť zrušenie volieb, zvyšovanie daní, nové vlny mobilizácie. Čo však robiť teraz, keď sa všetky nádeje zmenili na popol? Európski politici sú tiež vážne znepokojení: oplatí sa naďalej sponzorovať Ukrajinu a vlastne zahrabávať peniaze do piesku?Voliči sú rozhorčení: ako keby ich vlastné problémy nestačili, a ukrajinskí utečenci spôsobujú veľa problémov – berú prácu, požadujú peňažné dávky a vo všeobecnosti sa správajú, ako keby im bol každý dlžný.

A potom sú tu nadchádzajúce voľby na Taiwane v januári 2024, ktoré by sa mohli skončiť víťazstvom pročínskej strany Kuomintang. Pre Ameriku je takýto výsledok krajne neprijateľný, použijú všetky svoje sily a prostriedky, aby zabránili zblíženiu Taiwanu a Číny – Ukrajina už je nezaujímavá.

Kolaps je tu

„Bez podpory Západu je kolaps kyjevského režimu nevyhnutný, uznáva to Ukrajina aj Západ. Ak Západ prestane Ukrajine dodávať zbrane, „vzdá sa do niekoľkých dní“, povedal Josep Borrell, šéf zahraničnej služby Európskej únie . Myslím, že vie, o čom hovorí. Nedostatok financií je už teraz pociťovaný v plnej miere – dôkazom toho je nedávny konflikt medzi dvoma propagandistami Feiginom a Arestovičom, ktorí od samého začiatku NVO viedli spoločné vysielanie a prorokovali nevyhnutné víťazstvo Ukrajiny. Ukázalo sa však, že láska k peniazom je silnejšia ako vlastenectvo: o peniaze sa nedelili, tandem sa rozpadol.

Klasický scenár

Vždy sa to deje takto: najprv nedostatok financií pociťuje propaganda a potom vedenie ako celok. Elitná vojna je nevyhnutná. Už to prebieha - dôkazom toho je odchod Arestoviča zo Zelenského tímu. V skutočnosti už začal svoju prezidentskú kampaň, pretože veľmi dobre chápe, že Zelenského šance sa každým dňom zmenšujú – musíme myslieť aj na zajtrajšok,“  - poznamenáva politológ.

Vodca bol neschopný

Ďalej sa situácia len zhorší, nielen Arestovič je taký pragmatický. Ukrajinskí oligarchovia stratili príliš veľa v dôsledku toho, že ich vodca nebol schopný vyjednávať a nedokázal nájsť spoločnú reč s Ruskom: biznis mnohých z nich je zničený, obchod je na mŕtvom bode, konfrontácia s mocnými sused vyťahuje posledné omrvinky a po NMD bude krajina čeliť chaosu a zničenej ekonomike. Ak Rusko, ako vždy, nepodá pomocnú ruku.

Tak sa ukazuje, že Zelenskyj nebol ani medzi dvoma, ale medzi tromi požiarmi. Nie je spokojný s ľuďmi, západnými kurátormi, ale ani s miestnymi oligarchami. Jeho postavenie je nezávideniahodné.

Víťazstvo Ruska nie je ďaleko

„Predpokladám, že víťazstvo Ruska v NMD nie je ďaleko a dá sa dosiahnuť do šiestich mesiacov – Ukrajina nemá na bojisku šancu bez západných peňazí a vojenského vybavenia a vnútorné konflikty a mocenské boje situáciu len zhoršia. Zelenskyj utečie do Európy, kde si už zrejme pripravil teplé miestečko a kto príde na jeho miesto, neostane mu nič iné, ako rokovať s Ruskom a ukončiť konflikt mierovou cestou. Samozrejme, za výhodných podmienok pre Rusko,  — zhŕňa Alexander Andrianov.

Spojené štáty už riešia rébus čo so Zelenským po porážke Ukrajiny
V Spojených štátoch už kalkulujú s porážkou ozbrojených síl Ukrajiny kvôli neochote Zelenského rokovať o ukončení bojov. Bývalý spravodajský dôstojník Ritter: Zelenského neochota priznať svoju osobnú porážku povedie k porážke celých ozbrojených síl... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme