Povzbudivé slová predstaviteľov Smeru v exkluzívnej ankete (VIDEO)
24 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Prinášame vám Exkluzivnu reportáž Hlavného dennika, ktorá vznikla v koprodukcii so spravodajským portálom Online Tu a teraz. Vrcholní predstavitelia Smeru-SSD v nej reagovali na aktuálne predvolebné dianie na Slovensku, ale aj na to, čo nás čaká po voľbách.

Na stretnutí s potenciálnymi voličmi Hlavnému denníku/portálu Online Tu a teraz odpovedali Robert a Erik Kaliňákovci, Ľuboš Blaha, Ladislav Kamenický, Monika Beňová, Juraj Blanár, Tibor Gašpar, ale aj menej známe dámy Oľga Nachtmannová a Zuzana Matejičková.

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar
HD / Online Tu a teraz
Juraj Blanár a Oľga Nachtmannová
Juraj Blanár a Oľga Nachtmannová
HD / Online Tu a teraz
Zuzana Matejičková
Zuzana Matejičková
HD / Online Tu a teraz
Monika Beňová
Monika Beňová
HD / Online Tu a teraz
Ladislav Kamenický
Ladislav Kamenický
HD / Online Tu a teraz
Tibor Gašpar
Juraj Blanár a Oľga Nachtmannová
Zuzana Matejičková
Monika Beňová
Ladislav Kamenický

Robert Kaliňák pripomína, že aj Hamran hovorí o meškaní plánu, ktoré má na svedomí Generálna prokuratúra. „Raz to bude tesané do kameňa a ukazované ľuďom, ako odstrašujúci príklad,“ hovorí šéf volebnej kampane Smeru. GP nekoná len zdanlivo, podľa Kaliňáka sa veci vyšetrujú a odmietajú sa opierať o svedectvá kajúcnikov.

Niečo sa deje. Už otáčajú aj ich vlastní! Soltész (pseudoumelec známy ako „Sviňa“): Ficovi nabíjajú h*vnomet
Ficovi nabíjajú h*vnomet! Niečo na Slovensku už asi naozaj nebude s kostolným poriadkom, keď už aj zarytí prorežimoví novinári ako Arpád Soltész kritizujú súčasné dianie. Novinár sa v posledných dňoch na sociálnej sieti prezentoval kritickými... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Ľuboš Blaha s uspokojením konštatuje, že Bratislava ukazuje aj inú, ako liberálnu tvár. Potešiteľné je pre neho aj to, že stále viac mladých ľudí sa pridáva k Smeru. Erik Kaliňák upozorňuje na to, že práve názorová pestrosť patrí práve k veľkomestu. Verí preto, že aj výsledky volieb ukážu, že Bratislava nie je jednofarebná. Ak sa mu podarí dostať sa do parlamentu, mieni presadzovať práve myšlienky mladých ľudí.

Určité obavy vyjadril Ladislav Kamenický. Nie však o seba, ale o právny štát a demokraciu. Pripomína umlčiavanie ľudí už v covidovom období, kedy sa ľudia obmedzovali. Pripomenul však, že dať na Slovesnku do poriadku verejné financie potrvá minimálne dve volebné obdobia. Všetko musí mať svoju postupnosť a dôležité sú tiež investície. Na zlepšení situácie sa však budú musieť podieľať aj banky.

Minimálne niektorí členovia výboru pre občianske práva a slobody Európskeho parlamentu sa podľa Moniky Beňovej zaujímajú o to, čo sa na Slovensku deje. EK riešila problémy v Maďarsku, Poľsku, no ak sa nebudú zaoberať Slovenskom, nikdy nik nebude veriť EÚ a jej záujmu o dianie v jednotlivých štátoch. Beňová sa obrátila aj na vedenie EK s otázkami, čo mieni EK robiť, no „všetci tam mlčia, že nechajme slobodne vyšetrovať, no po kauze Rozuzlenie už chápu, že to nie je celkom tak, ako sa im snažia nahovoriť Mišo Šimečka a ostatní.“

Juraj Štubniak: Voľby poštou sú protiústavné (VIDEO)
Nedávne „vyplakávanie“ Doroty Nvotovej vo vlaku o tom, ako by mali vo voľbách zabrať zahraniční Slováci, pretože sa prepadneme do temnoty, zaujalo aj glosátora a spisovateľa Juraja Štubniaka. Voľby zo zahraničia preto rozobral vo svojom videu a... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Oľga Nachtmannová si tiež nemyslí, že Bratislava je čisto progresívna. Skôr vníma, že ľudia cítia obavy z uchopenia moci Progresívnym Slovenskom. Juraj Blanár hovorí o strachu už z dôb covidu, kedy boli ľuďom brané reálne slobody. „So strachom treba bojovať tým, že sa nesmieme báť,“ radí Blanár a dodáva, že sa nesmieme báť pripomínať zločiny vlád od ostatných volieb. Upozorňuje pritom na sebacenzúru, pretože ľudia majú obavy z dehumanizácie. Optimisticky to vidí aj pedagogička Nachtmannová.

Strach rozhodne už nemá Tibor Gašpar. Trvá však na to, že ľudia, ktorí idú po opozícii hrajú o dlhé roky väzenia. Pri Lučanského smrti bola súčasná moc na vrchole, no keby sa pridržiavala zákona, neprišlo by k žiadnym stratám na životoch. Práve Gašpar hovorí o sabotáži a verí, že celé sa to rozpletie a zistíme, kto za tým celým stojí.

Významné ženy v politike pripomína Zuzana Matejičková, ktorá vidí prepojenie práve na korene Slovákov. Situáciu má na svedomí nenávisť, ktorú priniesol do politiky Igor Matovič a či sa to zmení, to závisí od nás, ako sa k tomu postavíme.

J. Hrabko: Väčší problém ako odvolanie šéfa SIS je rastúci chaos a zmätok
Väčší problém ako odvolanie šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) je rastúci chaos a zmätok v oblasti bezpečnostných inštitúcií. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko. Pripomenul, že riaditeľa SIS Michala Aláča ani šéfa Národného... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik